Έντονες ανησυχίες εκφράζει το ΚΕΒΕ για τις εξαγγελίες των Συντεχνιών για απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΑΗΚ και στην Αρχή Λιμένων Κύπρου.

Οι αποφάσεις αυτές, επισημαίνει το ΚΕΒΕ, είναι άκαιρες και αχρείαστες, ενώ θα επιφέρουν νέα πλήγματα στην ήδη ταλαιπωρημένη από την κρίση οικονομία μας.

Το ΚΕΒΕ ζητά από τις Συντεχνίες να ακυρώσουν τις αποφάσεις τους και να προχωρήσουν σε εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση για συζήτηση των αιτημάτων τους.

Η δύσκολη περίοδος στην οποία βρίσκεται η οικονομία μας, αναφέρει το ΚΕΒΕ, δεν προσφέρεται ούτε για εργατικές αναταραχές, ούτε για εργασιακές συγκρούσεις. Τώρα, όλοι θα πρέπει να επιδείξουμε πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης για να μπορέσει η οικονομία να εξέλθει από την ύφεση και να οδηγηθεί σε ανάκαμψη και ανάπτυξη.

Με αφορμή τις αχρείαστες αυτές κινητοποιήσεις και σε περίπτωση που οι Συντεχνίες επιμένουν στις απεργιακές αποφάσεις τους, Το ΚΕΒΕ καλεί την Κυβέρνηση και τα Κόμματα να προχωρήσουν άμεσα  το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης για τις ουσιώδες υπηρεσίες, προκειμένου να διασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό και αποτελεσματικό δίκτυ προστασίας για το σύνολο της κοινωνίας   και της οικονομίας