Την ευκαιρία για επαφές με αερομεταφορείς και άλλους φορείς είχε ο πρόεδρος του ΚΟΤ, Άγγελος Λοΐζου, στο ταξίδι που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ, που εντάσσεται στα πλαίσια χορηγίας ενθέτου του περιοδικού Forbes.

Πιο ειδικά αναφέρεται ότι στις ΗΠΑ βρέθηκαν εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος του ΚΟΤ, ο πρόεδρος του CIPA, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης καθώς και στελέχη της Τράπεζας Κύπρου αλλά και από την κρατική μηχανή. Αποστολή του ΚΕΒΕ επίσης βρέθηκε στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Στα πλαίσια της χορηγίας του περιοδικού Forbes, διοργανώθηκε επαγγελματικό γεύμα γνωριμίας της κυπριακής αποστολής με επιχειρηματίες και στελέχη από αμερικανικές επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος του ΚΟΤ συζήτησε το ενδεχόμενο για απευθείας, αεροπορική σύνδεση Κύπρου-ΗΠΑ, κάτι που σήμερα δεν γίνεται. Τονίζεται πάντως, ότι οι όποιες επαφές είναι σε προκαταρκτικό στάδιο, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι σε πρώτη φάση συζητείται η σύνδεση Κύπρου-ΗΠΑ, ως ενδιάμεσου όμως σταθμού για σύνδεση των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ισραήλ.

Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ σε πολιτικό, επιχειρηματικό και οικονομικό επίπεδο είναι στενές και τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών τακτικά. Πάνω σε αυτή τη βάση στηρίζονται οι ελπίδες της Κύπρου, η οποία επιδιώκει να διαδραματίσει ρόλο ενδιάμεσου σταθμού μεταξύ των δύο χωρών, ως ένα πρώτο βήμα εξασφάλισης τουριστών από τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται παράλληλα, ότι η Κύπρος δεν έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να προσελκύσει σημαντικούς αριθμούς τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω κυρίως έλλειψης σύνδεσης και κυρίως λόγω της μηδενικής προβολής της Κύπρου στη χώρα. Το 2014 αφίχθησαν από τις ΗΠΑ 15.847 τουρίστες, ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί τουρίστες στην Κύπρο έφτασαν το 2000 με συνολικά 28.430 αφίξεις. Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίες δείχνουν ότι τα τελευταία 15 χρόνια φτάνουν από τις ΗΠΑ από 18 έως 28 χιλιάδες επιβάτες ετησίως.

– See more at: http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/business/travel-tourism/epafes-gia-apeytheias-pthseis-apo-hpa#sthash.okXExkFU.dpuf