Αχρείαστη και εκτός τόπου και χρόνου χαρακτηρίζει το ΚΕΒΕ την απόφαση του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρου Λεμεσού να κατέλθουν από την Τρίτη 17 Μαρτίου σε επ’ άριστο απεργία λόγω της διαφωνίας του με την κυβέρνηση στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων των Λιμανιών καθότι το πλήγμα για την οικονομία από την παράλυση των λιμενικών εργασιών θα είναι τεράστιο.

Το ΚΕΒΕ τονίζει ότι σε μια περίοδο που καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για επανεκκίνηση της οικονομίας και την τροχοδρόμηση πορείας προς την ανάπτυξη, και φορείς της οικονομίας προβαίνουν σε ενέργειες περαιτέρω ενθάρρυνσης των προοπτικών αυτών, όλοι αναμένουν την ίδια συμπεριφορά τόσο από τον Σύνδεσμο Αχθοφόρων όσο και από την Κυβέρνηση.

Στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες για τον τόπο, με την ανεργία να καταγράφει πρωτόγνωρα επίπεδα και μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας να εξαρτάται από την κοινωνική συνεισφορά για την επιβίωση τους, ενέργειες που δεν συμβάλουν σε βελτίωση αλλά επαυξάνουν την επιδείνωση της ήδη πολύ δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται η οικονομία του τόπου θα πρέπει να αποφεύγονται.

Το ΚΕΒΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθότι η συνέχιση των απεργιακών μέτρων θα πλήξει ανεπανόρθωτα τόσο το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο όσο και την αξιοπιστία των Κυπριακών Λιμανιών.

Το ΚΕΒΕ καλεί τον Σύνδεσμο Αδειούχων Αχθοφόρων Λεμεσού, να συνειδητοποιήσει τη πραγματική κατάσταση της οικονομίας και να τερματίσει αμέσως τα απεργιακά μέτρα και να αναζητήσει λύσεις μέσω διαλόγου στα προβλήματα και τις διαφορές του με την Κυβέρνηση συμβάλλοντας με αυτή του την ενέργεια στην αποτροπή νέων δυσάρεστων εξελίξεων.

Επίσης το ΚΕΒΕ καλεί την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με τη δέουσα αποφασιστικότητα την αδιέξοδη κατάσταση που δημιουργείται στα λιμάνια διότι ο χρόνος της πλήρους παράλυσης της λιμενικής βιομηχανίας δεν είναι μακριά.

Το Επιμελητήριο πιστεύει ακράδαντα ότι όλοι οι φορείς πρέπει να επικεντρωθούν στην προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας μας και στην διασφάλιση αναπτυξιακής πορείας στόχοι οι οποίοι ασφαλώς δεν επιτυγχάνονται με επιζήμιες απεργιακές κινητοποιήσεις.