ΕΒΕΑ: Δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού με έδρα την Αμμόχωστο

ΕΒΕΑ: Δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού με έδρα την Αμμόχωστο

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου προτείνει και διεκδικεί την άμεση δημιουργία του Υφυπουργείου Τουρισμού με έδρα την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα:

  • τη ζωτική σημασία που έχει ο τομέας του τουρισμού στην οικονομία του τόπου, καθώς και τη διακηρυγμένη θέση του ΕΒΕ Αμμοχώστου και του ΚΕΒΕ για την ανάγκη δημιουργίας Υφυπουργείου Τουρισμού.
  • ότι η Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου, είναι το κατ’ εξοχήν τουριστικό θέρετρο της Κύπρου με το μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχειακών κλινών και διαμερισμάτων παγκύπρια και την μεγάλη συνεισφορά της στο ΑΕΠ.
  • τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός στην οικονομική ανάπτυξη και ευημερία της Ελεύθερης Αμμοχώστου.

Το αίτημα του ΕΒΕΑ έχει διαβιβαστεί στην Κυβέρνηση  και αναμένεται ότι  θα γίνει αποδεκτό έχοντας υπόψη την τεράστια συμβολή της επαρχίας Αμμοχώστου στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος καθώς και τη δοκιμασμένη εμπειρία και τεχνογνωσία των Αμμοχωστιανών στα ζητήματα του τουρισμού.

Το ΕΒΕΑ θεωρεί ότι η Επαρχία Αμμοχώστου δικαιούται το Υφυπουργείο Τουρισμού με το ίδιο σκεπτικό που οδήγησε τη στέγαση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας στη Λεμεσό που είναι το κατ’ εξοχήν Ναυτιλιακό Κέντρο της Κύπρου.

2017-11-22T15:40:18+00:00Νοέμβριος 22nd, 2017|Ειδήσεις|