Standard News Monday, 7 September 2020

Δελτίο Τύπου ΕΒΕΑ: Δεν επιβλήθηκε καμία αύξηση στα ενοίκια Βιομηχανικής Περιοχής Φρενάρους

03 Σεπτεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

 

ΕΒΕΑ: Δεν επιβλήθηκε καμία αύξηση

στα ενοίκια Βιομηχανικής Περιοχής Φρενάρους

  • Τα ενοίκια είναι παγοποιημένα
  • Το ΕΒΕΑ στηρίζει τις βιομηχανίες
 

Καμία αύξηση δεν έχει επέλθει στα ενοίκια των βιομηχανικών περιοχών και κατ’ επέκταση ούτε στη Βιομηχανική Περιοχή Φρενάρους.

Αυτό υπογραμμίζει το ΕΒΕ Αμμοχώστου, αναφερόμενο σε ισχυρισμούς επιχειρηματία που δημοσιεύθηκαν χθές και σήμερα στον ημερήσιο τύπο, σχετικά με τα ενοίκια και άλλα προβλήματα στη βιομηχανική περιοχή Φρενάρους.

Τα ενοίκια, όπως αναφέρει το ΕΒΕΑ, είναι παγοποιημένα για δεύτερη πενταετία (μέχρι τις 19/04/23) με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και κατόπιν σχετικών παρεμβάσεων του ΚΕΒΕ και των Τοπικών Επιμελητηρίων. 

Μάλιστα, προσθέτει το ΕΒΕΑ, το ποσό της αύξησης καλύπτεται από το κράτος, ως ενίσχυση στις δραστηριότητες των επιχειρήσεων. 

Ακόμα για διευκόλυνση των επιχειρήσεων εφαρμόζονται και οι εξής αποφάσεις:

·         Η καταβολή των ετήσιων ενοικίων γίνεται με μηνιαίες δόσεις (μέσα στο χρόνο που καλύπτει η περίοδος ενοικίου), αντί προπληρωμής.

·         Για τις τυχόν καθυστερήσεις στην καταβολή των ενοικίων προηγούμενων περιόδων, το Υπουργείο Εμπορίου προβαίνει σε διακανονισμούς, πρακτική που συνεχίζεται. 

Ειδικά για τη βιομηχανική περιοχή Φρενάρους, το ΕΒΕ Αμμοχώστου αναφέρει ότι αντιπροσωπεία του, μαζί με εκπροσώπους του Υπουργείου Εμπορίου και του ΚΕΒΕ, την επισκέφθηκαν πρόσφατα και συζήτησαν με τους επιχειρηματίες τα προβλήματα τους. 

Στη σύσκεψη, τόσο οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εμπορίου, όσο και η αντιπροσωπεία του ΕΒΕΑ και του ΚΕΒΕ, επανέλαβαν τη δέσμευση τους για συνέχιση της στήριξης και προσφοράς των καλών τους υπηρεσιών, για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι βιομήχανοι στη βιομηχανική περιοχή.

Οι βιομήχανοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους πιο πάνω φορείς, για τη συνεργασία, κατανόηση και βοήθεια που τυγχάνουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους που αναφύονται κατά καιρούς.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

HEADQUARTERS

Gladstonos 26A
Famagusta

PARALIMNI OFFICE

152, Georgiou Gourounia Ave
1st Floor, Office 3, 5281 Paralimni 

Tel.: +357 23829264 | Fax: +357 23829267 | Email: info@famagustachamber.org.cy

LIMASSOL OFFICE

Saint Andrew 339 2nd Floor
Office201
PO BOX 53124
3300 , Limassol

Tel.: +35725370165 | Fax: +35725370291 | Email: info@famagustachamber.org.cy

PIREAS OFFICE

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),

Tel.: | Fax: | Email: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting