Standard News Friday, 22 January 2021

Δελτίο Τύπου - Αναδιοργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης

Μετά λύπης αλλά και με αισθήματα πικρίας και αγανάκτησης, παρακολουθούμε τα τελευταία 24ωρα τις ζυμώσεις και μεθοδεύσεις που γίνονται για το θέμα της αναδιοργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Παρόλες τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας, που αφορούν τόσο την οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο όλων των Δήμων και Κοινοτήτων της περιοχής (έχουμε κατ' επανάληψη καταθέσει επίσημα την άποψη/πρόταση μας), δεν φαίνεται να λαμβάνεται καθόλου υπόψη η ανησυχία μας για παραγκωνισμό και απαξίωση του κατεχόμενου Δήμου της Μητρόπολης ολόκληρης της επαρχίας (κατεχόμενης και μη). Ανησυχία η οποία εκφράστηκε με επίσημη ανακοίνωση και από τον Δήμο Αμμοχώστου προ ολίγων ημερών.

Το Εθνικό θέμα που προκύπτει και πάλι, αυτή τη φορά από την αναδιοργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι απόρροια της πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων οι οποίες είτε με την αδύναμη εθνική και εξωτερική πολιτική τους, είτε με την ανικανότητα τους, θυσίασαν την κατεχόμενη Πόλη μας και όλη την κατεχόμενη Κύπρο. Έχουμε την εντύπωση ότι κάποιοι έχουν ξεγράψει για τα καλά την κατεχόμενη Αμμόχωστο και την υπόλοιπη κατεχόμενη γη μας. Μετά το πίκνικ και την 3η εισβολή στην Αμμόχωστο από τη Τουρκία σε συνάρτηση με τα πιο πάνω περί τοπικής αυτοδιοίκησης θα επέλθει σύντομα και το τελειωτικό κτύπημα της διαγραφής της Αμμοχώστου.

Δεν ανεχόμαστε πλέον κανένα εμπαιγμό αλλά και οποιεσδήποτε δικαιολογίες που θα ικανοποιούν τα συμφέροντα μερικών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, υποβαθμίζοντας και αγνοώντας όλους τους υπόλοιπους. 
 
Δεν θα επιτρέψουμε την διαγραφή και αναπλήρωση της Αμμοχώστου από κανένα.
Δεν θέλουμε άλλες χαμένες πατρίδες ούτε ευχολόγια! 
 
Εμπορικό & Βιομηχανικό
Επιμελητήριο Αμμοχώστου 
          22/01/21

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

HEADQUARTERS

Gladstonos 26A
Famagusta

PARALIMNI OFFICE

152, Georgiou Gourounia Ave
1st Floor, Office 3, 5281 Paralimni 

Tel.: +357 23829264 | Fax: +357 23829267 | Email: info@famagustachamber.org.cy

LIMASSOL OFFICE

Saint Andrew 339 2nd Floor
Office201
PO BOX 53124
3300 , Limassol

Tel.: +35725370165 | Fax: +35725370291 | Email: info@famagustachamber.org.cy

PIREAS OFFICE

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),

Tel.: | Fax: | Email: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting