Γενικές Ειδήσεις Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση Δ.Σ Επιμελητηρίου Αμμοχώστου με ηγεσία ΔΗΣΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΜΕ ΗΓΕΣΙΑ ΔΗΣΥ
Μέτρα αντίδρασης στις απειλές της Τουρκίας για το Βαρώσι
συζήτησαν ΕΒΕΑ και ΔΗΣΥ

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ), είχε χθες Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, συνάντηση με τον Πρόεδρο και στελέχη της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, συζητήθηκαν οι παράνομες απειλές της Τουρκίας για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου καθώς και οι προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

Η ανταλλαγή απόψεων επικεντρώθηκε κυρίως στα ακόλουθα θέματα:

Στις ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν από το Κράτος και όλους τους φορείς της Αμμοχώστου για τη ματαίωση των παράνομων προσπαθειών της Τουρκίας για τον εποικισμό της πόλης μας, αφού κάτι τέτοιο πιθανόν θα σημάνει και το τέλος οποιασδήποτε ελπίδας για συνολική λύση στο Κυπριακό πρόβλημα.
Στα μέτρα που θα ληφθούν από το Κράτος, σε περίπτωση ανοίγματος της περίκλειστης πόλης από την Τουρκία.
Στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε την άρνηση της Τουρκίας να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. για την Αμμόχωστο.
Στις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν οι εκτοπισμένοι συμπολίτες μας για να κατοχυρώσουν τις κατεχόμενες περιουσίες τους.
Στα μέτρα που πρέπει να πάρει επιτέλους το Κράτος και η Κυβέρνηση για την απονομή δικαιοσύνης στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, για ίση και δίκαιη κατανομή του βάρους και του οικονομικού κόστους της Τουρκικής εισβολής, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος των εκτοπισμένων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποζημίωση για την απώλεια χρήσης της περιουσίας τους.
Τέλος ζητήθηκε όπως η Κυβέρνηση εξετάσει και επαναξιολογήσει τις παραχωρήσεις του δικαιώματος χρήσης Τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, οι οποίες έγιναν στα προηγούμενα 46 χρόνια

Οι τοποθετήσεις για τα σοβαρά αυτά θέματα, τόσο από πλευράς του ΕΒΕΑ όσο και από πλευράς του Δημοκρατικού Συναγερμού, επικεντρώθηκαν στην εξεύρεση τρόπων εφαρμογής διαφόρων μέτρων που να οδηγήσουν στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που παραμένουν άλυτα εδώ και 46 χρόνια.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
24.09.2020

Γκαλερι

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting