Απαράδεκτη και προκλητική για το σύνολο της κοινωνίας χαρακτηρίζει το ΚΕΒΕ τη 48ωρη απεργία που εφαρμόζει η ΕΤΥΚ στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

Όπως αναφέρει το ΚΕΒΕ σε μια περίοδο που οι φορολογούμενοι βάζουν ξανά το χέρι στη τσέπη για να στηρίξουν το Συνεργατισμό με επιπλέον €200 εκ., είναι απαράδεκτο η ΕΤΥΚ να προβαίνει σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα προσαυξήσεις μισθών και ΑΤΑ!

Το ΚΕΒΕ τονίζει εμφαντικά ότι τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται στην ανεργία, δεν μπορεί η ΕΤΥΚ να κάνει απεργία αξιώνοντας αυξήσεις εισοδημάτων.  Ο παραλογισμός της ΕΤΥΚ να ζητά μέχρι και αναδρομική επιστροφή προσαυξήσεων και ΑΤΑ ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και συνιστά προσπάθεια ναρκοθέτησης των προσπαθειών όλων για εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.

Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, προσθέτει το ΚΕΒΕ, είναι μια συστημική τράπεζα και ως τέτοια θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από τη Συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων.

Το ΚΕΒΕ καλεί την ΕΤΥΚ να αναστείλει τα απεργιακά μέτρα της στο Συνεργατισμό και να σταματήσει να παρασύρει τα μέλη της σε άσκοπες και αχρείαστες κινητοποιήσεις.