Αντιπροσωπεία του ΕΒΕΑ συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα και προοπτικές της Κυπριακής οικονομίας, την αναδιάρθρωση των τραπεζικών δανείων επιχειρήσεων, την αύξηση του ΦΠΑ στις αγορές ακινήτων, την χρηματοδότηση έργων υποδομής και ανάπτυξης στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, το ΓΕΣΥ, την απλοποίηση των διαδικασιών στο δημόσιο και άλλα ζητήματα.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το θέμα της ισότιμης κατανομής των βαρών της τουρκικής εισβολής και κατοχής και τρόποι αντιμετώπισης του σε περίπτωση λύσης ή και μη λύσης του Κυπριακού.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για τις θετικές προοπτικές που διαγράφονται με την σταδιακή επαναφορά της Κυπριακής οικονομίας στις διεθνείς αγορές, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, όπως οι μαρίνες Αγίας Νάπας και Πρωταρά, το καζίνο και στα ακίνητα, καθώς και την ανοδική πορεία του τουρισμού, των υπηρεσιών, της ναυτιλίας και άλλων παραγωγικών τομέων.

Ενδεικτική είναι επίσης η αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης καθώς και η αύξηση των εσόδων του κράτους από τον ΦΠΑ.

Ταυτόχρονα ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση της αποδοτικότητας του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί ώστε να αποφύγουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Το πάθημα πρέπει να μας γίνει μάθημα ώστε να μην ξαναζήσουμε τις καταστάσεις της οικονομικής κρίσης.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Γιώργος Μαυρουδής ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και έθεσε τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου στη διάθεση της Κυβέρνησης για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της οικονομίας.