Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία χθες βράδυ στο ξενοδοχείο Nissi Beach Resort στην Αγία Νάπα, ημερίδα που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) με Θέμα: ‘’Προοπτικές ανάπτυξης οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Κυπριακών και Ινδικών επιχειρήσεων’’.

Την ημερίδα προλόγισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Αυγουστίνος Παπαθωμάς ο οποίος αναφέρθηκε στην διαχρονικές σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο χωρών αλλά και την προσδοκία για ανάπτυξη των οικονομικών δεσμών μεταξύ τους και καλωσόρισε τον εξοχότατο πρέσβη της Ινδίας Δρ. Ραγκαβαάν ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής.

Ο Δρ. Ραγκαβαάν παρουσίασε την σημερινή οικονομική εικόνα της Ινδίας η οποία συνεχώς αναβαθμίζεται και συγκαταλέγεται μεταξύ των 5 πρώτων στον κόσμο, καθώς και στις προοπτικές ανάπτυξης εμπορικών και οικονομικών συνεργιών μεταξύ των χωρών μας καθώς και των επιχειρηματιών μας.

Ακολούθως έγινε πιο εκτενής παρουσίαση από τον εμπορικό ακόλουθο κ. Σσιάρμα και έγινε προβολή 2 μικρών φιλμ με εικόνες και συνεντεύξεις από Ινδούς επιχειρηματίες. Με το πέρας των παρουσιάσεων απαντήθηκαν ερωτήσεις από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και έγινε συζήτηση για την πιθανότητα ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των μελών μας γενικά, αλλά και ειδικά των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα που αφορούσαν:

  • Μέτρα προώθησης τουριστικού ρεύματος από Ινδία (προσπάθειες για απευθείας αεροπορική σύνδεση Λάρνακας-Ινδίας), σήμερα υπάρχει σύνδεση μέσω Ισραήλ.
  • Τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Δυνατότητα επενδύσεων από και προς την Επαρχία Αμμοχώστου
  • Προοπτικές παραγωγής Κινηματογραφικών ταινιών στην Κύπρο και ιδιαίτερα στις χρυσές παραλίες και τα πολυτελή ξενοδοχεία του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας, από εταιρείες από το Bollywood

Ακολούθησε επιχειρηματικό κοκτέϊλ.