Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο Alion Beach στην Αγία Νάπα, η τελετή κοπής της βασιλόπιτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου υπό τις ευλογίες του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. κ. Βασίλειου, ο οποίος ευχήθηκε όπως ο νέος χρόνος φέρει την ελευθερία στην Αμμόχωστο αλλά και σε όλη τη Κύπρο. Μετά την τελετή ακολούθησε επιχειρηματικό κοκτέιλ.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Καρούσος, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κκούσιος, Βουλευτές Αμμοχώστου, οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας και Δερύνειας, οι Αντιδήμαρχοι Αμμοχώστου και Σωτήρας, ο κοινοτάρχης Λιοπετρίου, ο πρόεδρος της ένωσης κατεχομένων κοινοτήτων, κοινοτάρχες κατεχομένων χωριών της Αμμοχώστου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δημοτικοί και κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο αναπληρωτής διευθυντής εμπορίου του Υπουργείου Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας κ. Χρίστος Φωτιάδης, ο γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών κ. Σταύρος Μιχαήλ, ο CEO της Μαρίνας Αγίας Νάπας κ. Σταύρος Καραμοντάνης, ο Γενικός Διευθυντής του έργου της Μαρίνας Αγίας Νάπας κ. Κώστας Φυτιρής και επιχειρηματίες μέλη και φίλοι του ΕΒΕΑ.

Ο Υπουργός Μεταφορών, κ. Γιάννης Καρούσος ευχήθηκε  ότι καλύτερο για το 2020 και τόνισε τη σημασία και το ρόλο που έχει επιτελέσει το ΕΒΕΑ στην ανάπτυξη της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου. Επίσης τόνισε ότι τα πλείστα έργα τα οποία προώθησε το ΕΒΕΑ άρχισαν ήδη να υλοποιούνται και ότι πολλά άλλα θα πραγματοποιηθούν . Η άριστη συνεργασία με το ΕΒΕΑ, όπως είπε, θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κκούσιος, έδωσε τις ευχές του για το 2020 και τόνισε τη σημασία και το ρόλο που διαδραματίζει το ΕΒΕΑ για την πόλη και την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και για τη διατήρηση της μνήμης και της ελπίδας για επιστροφή στην κατεχόμενη πόλη μας. Κάλεσε δε όλους να διαφυλάξουν, να προστατέψουν και να συνεχίσουν να στηρίζουν το ΕΒΕΑ για να μπορεί να συνεχίσει το έργο του απρόσκοπτα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, κ. Αυγουστίνος Παπαθωμάς ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία. Ευχήθηκε όπως η νέα χρονιά να φέρει την απελευθέρωση της κατεχόμενης μας πατρίδας και την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια μας. Κάλεσε δε όλους με συλλογική προσπάθεια να συνδράμουν της προσπάθειας του επιμελητηρίου μας για ανάπτυξη πρόοδο και ευημερία της ελεύθερης επαρχίας μας. Επίσης τόνισε ότι το ελεύθερο κομμάτι της επαρχίας μας, μας τονώνει, μας εμπνέει και μας ενδυναμώνει, συντηρεί τις μνήμες μας και μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε την επιστροφή στη πόλη μας, την Αμμόχωστο.