Στα πλαίσια επίσκεψης που πραγματοποίησε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στην περιοχή τους Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσους, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με εκπροσώπους του ΕΒΕ Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ).

Τον Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, κ. Σταύρος Μιχαήλ, υπηρεσιακοί παράγοντες ενώ από το ΕΒΕΑ ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Αυγουστίνος Παπαθωμά, ο αντιπρόεδρος, κ. Χρίστος Αγγελίδης, ο διευθυντής/ γραμματέας, κ. Σωτήρης Παναγιώτου και η κα. Αννίτα Λίλλη.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψη τους στους Δήμους και Κοινότητες, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή. Το ΕΒΕΑ, με την σειρά του ενημέρωσε τον Υπουργό για τα έργα τα οποία θα πρέπει να λάβει υπόψη του και να αναλάβει δράση.

Μεταξύ αυτών είναι η αναβάθμιση του Ποταμού Λιοπετρίου, η δημιουργία πεζόδρομου, από τον Ποταμό Λιοπετρίου μέχρι την Αγία Θέκλα, η αναβάθμιση οδικού φωτισμού και δημιουργία κυματοθραυστών στην περιοχή Αγίας Θέκλας – Ποταμού και η δημιουργία αγκυροβολίου για να μπορεί να προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια στην Αγία Νάπα. Για τη δημιουργία του αγκυροβολίου, ο Υπουργός επισήμανε ότι το έργο αυτό θα έχει μικρό κόστος με μεγάλο όφελος, αφού θα δίνεται η δυνατότητα να δέχεται η περιοχή αρκετούς τουρίστες και ιδιαίτερα σε περιόδους χαμηλής επισκεψημότητας.

Ακόμα, θέματα της περιοχής που άπτονται δράσης είναι η δημιουργία τεχνητών υφάλων, η ολοκλήρωση των εργασιών της κατασκευής του δόμου Αυγόρου –  Δασους Άχνας, η κατασκευή του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας, όπου σύντομα όπως ενημέρωσε θα γίνει η εξαγγελία της σχετικής προσφοράς, η κατασκευή δρόμου από κυκλικό κόμβο McDonalds προς Σωτήρα, αφού πρώτα συμφωνήσουν οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου και Σωτήρας, η βελτίωση οδικού δικτύου των κοινοτήτων και η δημιουργία ποδηλατόδρομων για να μπορούν οι τουρίστες να επισκέπτονται και τις μη τουριστικές κοινότητες της περιοχής.

Το ΕΒΕΑ ευχαριστεί τον Υπουργό για το ενδιαφέρον του και την άψογη συνεργασία μαζί του.

26.02.20