Standard News Tuesday, 25 August 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΒΕΑ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΒΕΑ ΓΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 συνάντηση αντιπροσωπείας του ΕΒΕΑ με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και ανώτερους λειτουργούς του Υπουργείου.

Στην συνάντηση τέθηκε υπόψη του κ. Υπουργού η έντονη ανησυχία της αντιπροσωπείας αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και απειλές για το άνοιγμα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου υπό Τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Μεταφέρθηκε προς τον κ. Χριστοδουλίδη η σωρεία των ερωτημάτων που εκφράζονται από συμπολίτες μας σχετικά με τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν τόσο από τους ίδιους όσο και από την πολιτεία εάν και εφόσον η Τουρκία προχωρήσει με το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης.

Μετά από την συνάντηση του ΕΒΕΑ με τον κ. Υπουργό, αποφασίστηκε ο προγραμματισμός διάφορων ενεργειών με στόχο την προσπάθεια αποτροπής εποικισμού της περίκλειστης περιοχής της πόλης μας.

Θα αποσταλεί επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε. κ. Γκουτιέρεζ στην οποία θα του επισημαίνεται η μη συμμόρφωση της Τουρκίας προς τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε. και θα του ζητείται η δυναμική παρέμβαση του.

Προγραμματίστηκαν επίσης συναντήσεις με τους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. στη Λευκωσία στην οποία θα τους ζητείται η παρέμβαση για αποτροπή των σχεδιασμών της Τουρκίας και του κ. Τατάρ για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Τέλος θα αποσταλούν επιστολές προς τους πρέσβεις όλων των χωρών μελών της Ε.Ε. με την οποία θα τους επισημαίνεται η μη συμμόρφωση της Τουρκίας προς τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών αλλά και των υποδείξεων της ίδιας της Ε.Ε. και θα τους ζητείται η δυναμική παρέμβαση τους, καθώς και μια σειρά από άλλα μέτρα. 

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

HEADQUARTERS

Gladstonos 26A
Famagusta

PARALIMNI OFFICE

152, Georgiou Gourounia Ave
1st Floor, Office 3, 5281 Paralimni 

Tel.: +357 23829264 | Fax: +357 23829267 | Email: info@famagustachamber.org.cy

LIMASSOL OFFICE

Saint Andrew 339 2nd Floor
Office201
PO BOX 53124
3300 , Limassol

Tel.: +35725370165 | Fax: +35725370291 | Email: info@famagustachamber.org.cy

PIREAS OFFICE

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),

Tel.: | Fax: | Email: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting