Standard News Tuesday, 26 July 2022

Συνάντηση Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Εμπορίου Μιχάλη Βασιλείου, την Διευθύντρια Έλενα Μιχαηλίδου και τον Λειτουργό Χριστοφή Ζαχαρουδιού συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Λευκωσία με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωπος του τμήματος Βιομηχανίας του Κυπριακού και Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) και εκπρόσωπος εταιρείας – μέλους του Επιμελητηρίου μας εκ μέρους των πατατοπαραγωγών / εξαγωγέων Κύπρου.

Θέμα της συνάντησης το διαχρονικό αίτημα του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου για λύση ενός μεγάλου προβλήματος που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια που είναι το "βάπτισμα" πατατών άλλης προέλευσης που παράνομα πωλούνται στην ελληνική αγορά ως κυπριακές. 
 
Το φαινόμενο αυτό έχει μεγάλη οικονομική επίπτωση στους Κύπριους παραγωγούς που εξάγουν στην Ελλάδα και κατά συνέπεια στην οικονομία του τόπου. Η κυπριακή πατάτα είναι ένα καταξιωμένο εθνικό προϊόν που πρέπει να προστατευτεί. 
Κατά τη συνάντηση το Επιμελητήριο Αμμοχώστου παρέθεσε τις εισηγήσεις  του και παρέδωσε σημείωμα στον Υπουργό προς ανάληψη δράσεων για πάταξη του φαινομένου. 

Ο Υπουργός  αναφέρθηκε στις επανειλημμένες προσπάθειες από το κυπριακό κράτος , τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του για επίλυση του προβλήματος σε συνεργασία πάντα με τις Ελλαδικές αρμόδιες αρχές που παρόλη την προθυμία τους για λύση του προβλήματος μέχρι στιγμής δεν υπήρξε το απαιτούμενο αποτέλεσμα. Αναφέρθηκε στην ανάγκη για εξεύρεση πιο αποτελεσματικών μέτρων και δράσεων για πάταξη αυτού του φαινομένου και ενημέρωσε  για τις υπό εξέλιξη ενέργειες του Υπουργείου του.
 
Επί τη ευκαιρία της συνάντησης, το Επιμελητήριο Αμμοχώστου έκανε αναφορά στο θέμα της καθυστέρησης του έργου ανάπλασης στον ποταμό Λιοπετρίου. Ο Υπουργός έκανε αναφορά στις συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και τον Υπουργό Εσωτερικών προς επίσπευση των έργων.
 

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

HEADQUARTERS

Gladstonos 26A
Famagusta

PARALIMNI OFFICE

152, Georgiou Gourounia Ave
1st Floor, Office 3, 5281 Paralimni 

Tel.: +357 23829264 | Fax: +357 23829267 | Email: info@famagustachamber.org.cy

LIMASSOL OFFICE

Saint Andrew 339 2nd Floor
Office201
PO BOX 53124
3300 , Limassol

Tel.: +35725370165 | Fax: +35725370291 | Email: info@famagustachamber.org.cy

PIREAS OFFICE

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),

Tel.: | Fax: | Email: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting