Γενικές Ειδήσεις Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Επίσκεψη Υφ. Τουρισμού με το ΕΒΕΑ στο Κ.Σ. Λιοπετρίου

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου, στα πλαίσια της συνεχούς στήριξης του προς τους Δήμους και Κοινότητες της Επαρχίας Αμμοχώστου, μαζί με τον κοινοτάρχη κ. Τρισόκκα, προσκάλεσαν τον έντιμο Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο να επισκεφθεί την κοινότητα Λιοπετρίου για να εξετάσουν θέματα που απασχολούν την κοινότητα.

Στην συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου, πέραν του κ. Υφυπουργού, παραβρέθηκαν ο κοινοτάρχης κ. Κυριάκος Τρισόκκας και μέλη του κοινοτικού Συμβουλίου, ο βουλευτής Αμμοχώστου κ. Κουλλάς και εκ μέρους του ΕΒΕΑ ο πρόεδρος κ. Αυγουστίνος Παπαθωμάς και ο Διευθυντής κ. Σωτήρης Παναγιώτου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν τρόποι εκμετάλλευσης του ‘’Ποταμού Λιοπετρίου’’ ως πόλου έλξης ποιοτικού εναλλακτικού τουρισμού (αλιευτικού τουρισμού). Η διαφορετικότητα που πηγάζει από τη μαγευτική ομορφιά του τοπίου αλλά και η μοναδικότητα αυτού του φυσικού αλιευτικού ‘’φιόρδ’’ στην πατρίδα μας, μας κάνει να νοιώθουμε σίγουροι για την επιτυχία. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η παράλληλη παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών θα καταστήσει την περιοχή ένα πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Έγιναν διάφορες εισηγήσεις οι οποίες και καταγράφηκαν για να τύχουν του ανάλογου χειρισμού ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί ο πιο πάνω στόχος.

Το ΕΒΕΑ ανέλαβε την υποχρέωση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες και να υπερπηδηθούν τα όποια διαδικαστικά προβλήματα. Προς τον σκοπό αυτό, έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση στο Υφ. Ναυτιλίας στην οποία θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι που αφορούν το εν λόγω θέμα.

Πέραν των ήδη προγραμματισμένων έργων στον ‘’Ποταμό’’, επισημάνθηκε ότι πρέπει να γίνουν και κάποια άλλα επιπρόσθετα έργα άμεσα, τα οποία θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής σε τουριστικό προορισμό. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από τον ‘’Ποταμό Λιοπετρίου’’ μέχρι την Αγία Θέκλα, με την κατασκευή πεζόδρομου, ποδηλατόδρομου, αλλά και εγκατάσταση οδικού φωτισμού, όπως και η κατασκευή κυματοθραυστών χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Υφυπουργό για την συνεχή στήριξη του προς τους Δήμους και τις κοινότητες της Επαρχίας Αμμοχώστου αλλά και την αγαστή συνεργασία του μαζί με το Επιμελητήριο μας.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting