Γενικές Ειδήσεις Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Συνάντηση του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου και του Δημάρχου Αγίας Νάπας


Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου προωθεί αιτήματα 
της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας 

Εποικοδομητική συνάντηση για θέματα που αφορούν την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου είχαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέτος.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της μεταστέγασης του ΑΞΙΚ στην Αγία Νάπα και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αυγουστίνος Παπαθωμάς διαβεβαίωσε τον κ. Ζαννέτο ότι το ΕΒΕΑ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αρχική του θέση για την μεταστέγαση του ΑΞΙΚ στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. 

Επίσης συζητήθηκε το σημαντικό θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπό το φως της  απόφασης της Βουλής για αναβολή των δημοτικών εκλογών όπου τονίστηκε ότι η συνένωση των 4 δήμων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου σε ένα δήμο δεν εξυπηρετεί ούτε τα οικονομικά αλλά και ούτε τα εθνικά συμφέροντα της επαρχίας Αμμοχώστου. Ενώ αντιθέτως, η συνένωση των δήμων Αγίας Νάπας, Σωτήρας και της κοινότητας Λιοπετριού, τόσο γεωγραφικ, όσο και από τουριστικής και οικονομικής άποψης, θα συμβάλει στην ισχυρή και ορθολογιστική ανάπτυξη της περιοχής.
 
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για το θέμα της αξιοποίησης του χώρου που βρίσκονται οι κεραίες στο Κάβο Γκρέκο. Τόσο ο κ. Παπαθωμάς όσο και ο κ. Ζαννέτος συμφώνησαν ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ο χώρος, είτε με τη δημιουργία μουσείου, είτε συνεδριακού κέντρου από τον Δήμο. 

Σε δήλωση του ο κ. Παπαθωμάς ανάφερε ότι το Επιμελητήριο είναι δίπλα στα αιτήματα των Δήμων και Κοινοτήτων της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, με σκοπό να διερευνηθεί η ανάπτυξη και οι προοπτικές προόδου ολόκληρης της περιοχής. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Παπαθωμά για τη στήριξη του Επιμελητηρίου.
  

Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου 
17 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting