Γενικές Ειδήσεις Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Διαδικτυακή συνάντηση Επιμελητηρίου Αμμοχώστου και Επιμελητηρίου Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, διαδικτυακή συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Αδελφοποιημένων Επιμελητηρίων Αμμοχώστου και Πειραιά.
Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της επετείου για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων.
Το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης υπογράφτηκε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 1971 στην Αμμόχωστο, από τους τότε Προέδρους μ. Πάνο Λώζο του Επιμελητηρίου Πειραιά και μ. Χριστόδουλο Μαυρουδή του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου.
Τα δύο Επιμελητήρια διατηρούν άριστες σχέσεις μέχρι σήμερα και στόχος είναι η περαιτέρω συνέχιση και ενδυνάμωση της συνεργασίας τους. Πραγματοποιήθηκαν κατά καιρούς ανταλλαγή αποστολών και άλλες επαφές ενώ προγραμματίζονται και στο μέλλον παρόμοιες εκδηλώσεις.
Το αδελφό Επιμελητήριο του Πειραιά συμπαραστάθηκε και στήριξε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου, αμέσως μετά την βάρβαρη τουρκική εισβολή, που είχε ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό και την προσφυγοποίηση του, τόσο οικονομικά όσο και σε άλλες περιπτώσεις βοήθειας που του ζητήθηκε και με την προώθηση του κυπριακού προβλήματος, πραγματοποιώντας διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης των ξένων Επιμελητηρίων και άλλων οργανισμών, ζητώντας την υποστήριξη τους.
Συμβολική και η οικονομική συνδρομή του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, μέσα στα πλαίσια των οικονομικών του δυνατοτήτων, σε περιπτώσεις πληγέντων από φυσικά φαινόμενα στην Ελλάδα, μέσω του Επιμελητηρίου Πειραιά.
Επίσης το ΕΒΕ Πειραιά παραχώρησε μέσω του Επιμελητηρίου μας, πριν το 1974 δύο υποτροφίες για φοίτηση σε δύο άτομα από την Αμμόχωστο, στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν στην προσφυγιά, παραχώρησε άλλες τέσσερεις υποτροφίες φοίτησης στην πιο πάνω Σχολή, σε άπορα άτομα από την Αμμόχωστο, μέσα στα πλαίσια της Αδελφοποίησης.
Στην διαδικτυακή συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων Επιμελητηρίων, ανασκοπήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από την κατεχόμενη μας πόλη Αμμόχωστο και γενικά της οικονομίας και τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. 
Αποφασίστηκαν περαιτέρω κινήσεις για στενότερη συνεργασία όπως η ανταλλαγή αποστολών και η διοργάνωση την επόμενη χρονιά στην Κύπρο Οικονομικού Συνεδρίου.

Γκαλερι

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting