Γενικές Ειδήσεις Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021

Σε στενότερη συνεργασία και κοινές δράσεις προχωρούν τα Επιμελητήρια Αμμοχώστου και Πειραιώς

3 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε στενότερη συνεργασία και κοινές δράσεις 
προχωρούν τα Επιμελητήρια Αμμοχώστου και Πειραιώς
Επικαιροποίηση Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης, Γραφείο ΕΒΕ Αμμοχώστου στον Πειραιά, Ανάπτυξη Επιχειρηματικής Συνεργασίας, Διοργάνωση Οικονομικού Συνεδρίου στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου to 2022

Την επέτειο συμπλήρωσης 50 χρόνων από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης, των Επιμελητηρίων Αμμοχώστου και Πειραιώς, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1971 στην Αμμόχωστο, τίμησαν με την Επικαιροποίηση του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης των δύο Επιμελητηρίων, οι πρόεδροι του ΕΒΕ Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης και  ΕΒΕ Αμμοχώστου, Αυγουστίνος Παπαθωμάς, στην παρουσία των  Υπουργών Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Νατάσας Πηλείδου, και Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, καθώς και της εκπροσώπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο κας Σοφίας Πουγούνια.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου, πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακό κλίμα, σε κοινή συνεδρία των δύο Επιμελητηρίων στα γραφεία του ΚΕΒΕ. Τόσο ο κ.  Κορκίδης όσο και ο κ.  Παπαθωμάς, αναφέρθηκαν στη μακρόχρονη και ιστορική συνεργασία των δυο Επιμελητηρίων των δύο μεγάλων λιμανιών της Ελλάδας και Κύπρου. Επίσης τόνισαν  τη δέσμευση τους για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο Επιμελητηρίων και την ενδυνάμωση των σχέσεων και συνεργασιών μεταξύ των μελών τους.
 
Στο χαιρετισμό του κατά την τελετή, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πειραιώς κ. Κορκίδης, ανακοίνωσε τη διάθεση γραφείου , πλήρως εξοπλισμένου, στα γραφεία του ΕΒΕ Πειραιώς στον Πειραιά, για τις ανάγκες τόσο του ΕΒΕΑ όσο και των μελών του, που θα επισκέπτονται την Ελλάδα, για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Από την πλευρά του, το Επιμελητήριο Αμμοχώστου έθεσε στη διάθεση του ΕΒΕ Πειραιώς και των μελών του, για εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων στην Κύπρο, το γραφείο του που θα λειτουργήσει στην Μαρίνα Αγίας Νάπας. Επίσης, αποφασίστηκε, ότι η διοργάνωση του Οικονομικού Συνεδρίου, του οποίου ο σχεδιασμός έχει ήδη αρχίσει, θα γίνει τον Μάιο του 2022 στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου .

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πειραιώς, αναφέρθηκε και στην παρέμβαση του Μ. Κεφαλογιάννη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το θέμα των προσπαθειών της Τουρκίας να καταστρατηγήσει συμφωνίες και ψηφίσματα που υπάρχουν και τα οποία αναφέρονται στο καθεστώς της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. 
 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο, η αποστολή του Επιμελητηρίου Πειραιώς, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Βασίλη Κορκίδη και συνοδεία από το Επιμελητήριο Αμμοχώστου είχε την ευκαιρία, να περιηγηθεί, το 15% της Επαρχίας Αμμοχώστου, το οποίο αποτελεί η Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Η αποστολή επισκέφθηκε και κατέθεσε στεφάνι στον Αχυρώνα Λιοπετρίου, παρουσία του Αναπληρωτή Κοινοτάρχη Λιοπετρίου κ. Βασίλη Μανώλη και των Δημάρχων Αγίας Νάπας κ. Χρίστου Ζαννέττου και Σωτήρας κ. Γεώργιου Τάκκα, αντίστοιχα, πριν την μετάβαση της στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια. 

Αντικρίζοντας τη σκλαβωμένη Αμμόχωστο, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Αντιδήμαρχο Αμμοχώστου, κ. Ζαννέττο και τον Δήμαρχο Δερύνειας, κ. Καραγιάννη, τους προέδρους των δύο Επιμελητηρίων καθώς και από τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. 

Στη συνέχεια, η αποστολή επισκέφθηκε το Πάρκο Γλυπτικής και την Μαρίνα στην Αγία Νάπα, ενώ  φιλοξενήθηκε σε γεύμα, από τον Δήμο Αγίας Νάπας.

Τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου κ. Αυγουστίνος Παπαθωμάς, όσο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης, εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα των σύντομων επαφών τους, που κινήθηκαν μέσα στα πλαίσια των αδελφικών σχέσεων των δύο Επιμελητηρίων και τόνισαν τη θέληση και αισιοδοξία τους για ευόδωση των κοινών τους στόχων που έχουν τεθεί.


Γκαλερι

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting