Γενικές Ειδήσεις Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020

Πανεπιστήμιο Αγίας Νάπας: Νέα ώθηση στην καταπολέμηση της εποχικότητας της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου

Το ΕΒΕ Αμμοχώστου χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης. 


Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) εκφράζει την ικανοποίηση του και χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης να εκμισθώσει κρατική γη στον Δήμο Αγίας Νάπας για δημιουργία πανεπιστημιακής μονάδας στην περιοχή. Προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν περίπου τέσσερα χρόνια από τον τέως Δήμαρχο Αγίας Νάπας και νυν Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο, συνεχίστηκε από τον νυν Δήμαρχο κ. Χρήστο Ζαννέτο με αίσιο αποτέλεσμα.

Το ΕΒΕΑ πιστεύει ότι η δημιουργία του Πανεπιστημίου θα βοηθήσει στην προσπάθεια καταπολέμησης της εποχικότητας στις επιχειρήσεις στην Αγία Νάπα, αλλά και στις γύρω κοινότητες και Δήμους, αφού ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 4000, θα ζει και θα δραστηριοποιείται στην περιοχή δίνοντας ζωή κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ηίδρυση του Πανεπιστημίου είναι ακόμη ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, που σε συνδυασμό με την κατασκευή άλλων αναπτυξιακών σχεδιαζόμενων έργων, όπως η δημιουργία γηπέδων γκολφ, η δημιουργία και αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή, η ολοκλήρωση της μαρίνας Αγίας Νάπας, η ολοκλήρωση του έργου του ποταμού Λιοπετρίου κ.α, θα δώσουν νέα πνοή στην ελεύθερη περιοχήτης Αμμοχώστου και θα βοηθήσουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, επισημαίνει το ΕΒΕΑ.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Γραφείo Λεμεσού

Αγίου Ανδρέα 339 2ος Όροφος, 3300, Λεμεσός | Κύπρος

Τηλ. : +35725370165 | Φαξ : +35725370291 Email : info@famagustachamber.org.cy


Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152 1ος Όροφος , Γραφέιο 3 5281 Παραλίμνι

Τηλ. : +357 23829264 | Φαξ : +357 23829267 Email : info@famagustachamber.org.cy

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26Α Αμμόχωστος

Κλειστά λόγω τουρκικής εισβολής

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting