Γενικές Ειδήσεις Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020

Άμεση δημιουργία νέου Επενδυτικού Προγράμματος

Τα πρόσφατα δυσμενή για την οικονομία της χώρας γεγονότα με την δημοσίευση του περιβόητου βίντεο του Al Jazeera που οδήγησε στον ενταφιασμό του «επενδυτικού προγράμματος» της κυβέρνησης, κατόπιν φυσικά της έντονης παρέμβασης της Ε.Ε., δημιουργεί μια μεγάλη μαύρη τρύπα στα αναμενόμενα έσοδα του κράτους.

Σκοπός του άρθρου δεν είναι ο καταλογισμός ευθυνών, ούτε εξάλλου αυτό είναι αρμοδιότητα μου, αφού υπάρχουν οι αρμόδιοι οι οποίοι καθηκόντως πρέπει να παρέμβουν και να καταλογίσουν τις ορατές ευθύνες εκεί και όπου αυτές πρέπει να καταλογισθούν.

Η κυβέρνηση με την σειρά της, πρέπει να επεξεργαστεί ένα νέο επενδυτικό σχέδιο που θα πρέπει αυτή την φορά να καλύπτει και άλλους τομείς της οικονομίας πέραν του τομέα της οικοδομικής βιομηχανίας. Πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα που μεταξύ άλλων θα δίνει ευκαιρίες για ξένες επενδύσεις στον τόσο ταλαιπωρημένο τομέα της βιομηχανίας, τον τομέα της εκπαίδευσης, των υπηρεσιών, της ιατρικής, της ναυτιλίας και της καινοτομίας και έρευνας.

Όλα όμως αυτά πρέπει πρώτα από όλα να θωρακιστούν με τις ανάλογες ασφαλιστικές δικλείδες που θα εγγυούνται την ομαλή λειτουργία του και η αποφυγή παραλήψεων που παρατηρήθηκαν στο προηγούμενο πρόγραμμα οι οποίες οδήγησαν στον ενταφιασμό του, αλλά κατέστησε και την Κύπρο παράδειγμα προς αποφυγή στους κύκλους της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς ότι η έγκριση ενός νέου προγράμματος μετά τα πρόσφατα γεγονότα, δεν θα είναι το πιο εύκολο εγχείρημα, όμως αν λάβουμε υπόψη τις ανησυχίες των Ευρωπαίων εταίρων μας για την ομαλή λειτουργία του, τότε αυτό θα μπορέσει να γίνει εφικτό.

 

Άρθρο του

Σωτήρη Παναγιώτου

Γραμματέα/Διευθυντή

ΕΒΕ Αμμοχώστου

  

">

LIVE STREAMING

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy


Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy


Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting