Γενικές Ειδήσεις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024

Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου – Ιαπωνίας

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, κύριος Χαράλαμπος Μανώλη χαιρέτισε εκ μέρους του Κυπριακού Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) το άκρως επιτυχημένο και πρώτο Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου – Ιαπωνίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου 2024 στο Τόκυο της Ιαπωνίας. 

Κατά την εισαγωγή του χαιρετισμού του, ο κύριος Μανώλη γνωστοποίησε ότι «Η Κύπρος και η Ιαπωνία μοιράζονται μια πλούσια ιστορία διπλωματικών σχέσεων, που χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό, φιλία και δέσμευση για παγκόσμια συνεργασία» και ότι «υπάρχει μια τεράστια δεξαμενή ευκαιριών που αναμένεται να αξιοποιηθεί». Έπειτα εξέφρασε την άποψη ότι με δεδομένο τη σημασία της Ιαπωνίας στη διεθνή οικονομική σκηνή, σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος σε πολλούς οικονομικούς τομείς, το Φόρουμ θα προσφέρει «την ευκαιρία να εντοπιστούν νέοι τομείς κοινού ενδιαφέροντος με αμοιβαίο όφελος και για τις δύο χώρες». Αργότερα έκανε αναφορά στους διάφορους τομείς στους οποίους δύναται να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. 

Το Φόρουμ διοργάνωσαν από κοινού το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) της Κύπρου, το ΚΕΒΕ και το Εμπορικό Κέντρο της Κύπρου στην Ιαπωνία. Ως επικεφαλής της επιχειρηματικής αποστολής από την Κύπρο ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κύριος Γιώργος Παπαναστασίου, ήταν ο κύριος ομιλητής του Φόρουμ, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων, τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 120 άτομα (κυβερνητικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι ερευνητικών κέντρων και δημοσιογράφων), οι κυπριακές επιχειρήσεις συμμετείχαν σε πάνελ τεχνολογίας και ναυτιλίας, αναδεικνύοντας τις τεχνολογικές τους λύσεις στη βιοτεχνολογία, το διάστημα και την ασφάλεια στην ναυτιλία, καθώς και την τεχνογνωσία, την εξειδίκευση στη διαχείριση πλοίων και τη μοναδικότητα που έχει η Κύπρος να προσφέρει τεχνολογικά ανεπτυγμένες λύσεις, διεισδύοντας στην ενιαία αγορά. Μετά το Φόρουμ οι κυπριακές εταιρείες συμμετείχαν σε προγραμματισμένες συναντήσεις B2B με ιαπωνικές εταιρείες, ενδυναμώνοντας τις διμερείς επιχειρηματικές σχέσεις. 

Το φόρουμ διεξήχθη στο πλαίσιο των προσπαθειών για ενίσχυση της εξωστρέφειας των κυπριακών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων της Κύπρου.


 

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting