Standard News Thursday, 1 April 2021

Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Ο πρόεδρος, το Δ.Σ. και το προσωπικό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια της αγωνίστριας της ΕΟΚΑ και πρώην υπουργού παιδείας, Κλαίρης Αγγελίδου η οποία έφυγε από τη ζωή, ανήμερα της επετείου του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. 

Η αείμνηστη Κλαίρη υπήρξε μία από τις φωτεινότερες προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας της Αμμοχώστου αλλά και της Κύπρου γενικότερα. Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1932. Μετέβη στην Αθήνα όπου σπούδασε φιλολογία στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο και με την επιστροφή της στην γενέθλια γη, το 1955 παντρεύτηκε τον φιλόλογο, δικηγόρο και αγωνιστή της ΕΟΚΑ Νίκο Αγγελίδη με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά, τους Άγγελο, Χρίστο, ο οποίος υπηρετεί το Επιμελητήριο Αμμοχώστου από την θέση του αντιπρόεδρου Τουρισμού και Τεύκρο.

Διετέλεσε μέλος πολλών πολιτιστικών και ακαδημαϊκών συλλόγων και τιμήθηκε με διακρίσεις από φορείς διαφόρων χωρών όπως της Ελλάδας, Ιταλίας, Γαλλίας κ.α. Ήταν η ψυχή και ο φωτοδότης πολιτιστικός φάρος πολλών γενεών Αμμοχωστιανών νέων, μέσω της εμπλοκής της στο Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου του οποίου διετέλεσε πρόεδρος για πολλά χρόνια. Ανέπτυξε πλούσιο συγγραφικό έργο και διακρίθηκε ιδιαίτερα στον τομέα της ποίησης. Πολλά από τα ποιήματα της έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες όπως, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Αραβικά κ.α.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου, αλλά και η Αμμόχωστος έχασαν μία εξαιρετική φίλη, μίαν άξια Βαρωσιώτισσα μάνα, μίαν άξια Ελληνίδα, της οποίας η αγάπη και η έγνοια για την πόλη ήταν καθημερινή. Δυστυχώς όμως, δεν ευτύχησε να δει τον πόθο της για απελευθέρωση και επιστροφή να πραγματοποιείται.      

Θερμά συλλυπητήρια στα τρία της παιδιά και τα αγαπημένα της εγγόνια και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει. Αιωνία η μνήμη της.
 
Για το Δ.Σ.
Αυγουστίνος Παπαθωμάς
Πρόεδρος ΕΒΕΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

HEADQUARTERS

Gladstonos 26A
Famagusta

PARALIMNI OFFICE

152, Georgiou Gourounia Ave
1st Floor, Office 3, 5281 Paralimni 

Tel.: +357 23829264 | Fax: +357 23829267 | Email: info@famagustachamber.org.cy

LIMASSOL OFFICE

Saint Andrew 339 2nd Floor
Office201
PO BOX 53124
3300 , Limassol

Tel.: +35725370165 | Fax: +35725370291 | Email: info@famagustachamber.org.cy

PIREAS OFFICE

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),

Tel.: | Fax: | Email: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting