Standard News Friday, 22 December 2023

Μέρες αγάπης, μέρες προσφοράς για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησίας και στήριξης της οργανισμών ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου επισκέφθηκαν τους χώρους τριών κέντρων φιλανθρωπικού χαρακτήρα της επαρχίας, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2023, κατά τις οποίες παραδόθηκε χρηματική εισφορά για οικονομική ενίσχυση. 

Με την συνοδεία του Δημάρχου Σωτήρας κυρίου Γεώργιου Τάκκα, η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου επισκέφθηκε το Κέντρο Ημέρας για τα άτομα με αυτισμό «Smile Project» στη Σωτήρα. Το Κέντρο Ημέρας είναι ένα πρόγραμμα του Σωματείου «Στήριξη Αυτισμού Αμμοχώστου». Το Σωματείο αποσκοπεί στη στήριξη των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου με διάφορες δράσεις. Κύριος στόχος του η δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης και Φροντίδας για άτομα με αυτισμό άνω των 21 ετών, γι’ αυτό και η δημιουργία του κέντρου ημέρας το 2019, ως το πρώτο σπίτι στην επαρχία που φιλοξενεί και απασχολεί τα άτομα αυτά. Σήμερα το κέντρο φιλοξενεί 7 άτομα. Πέραν της λειτουργίας του κέντρου ημέρας, το Σωματείο «Στήριξη Αυτισμού Αμμοχώστου» λειτουργεί σχολείο για παιδιά με αυτισμό τους καλοκαιρινούς μήνες, εκπαιδεύει άτομα για υποστήριξη (φροντίδα παιδιών, σχολικούς βοηθούς κτλ.) και προσφέρει κατ΄οίκον εκπαίδευση με κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό.

Η δεύτερη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Σχολείο «Απόστολος Βαρνάβας» στο Λιοπέτρι. Το Ειδικό Σχολείο Απ. Βαρνάβας, το οποίο υπάγεται στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, ιδρύθηκε και λειτούργησε αρχικά στην πόλη της Αμμοχώστου μέχρι την τουρκική εισβολή του 1974. Το 1980 το σχολείο επαναλειτούργησε στο χωριό Λιοπέτρι  της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου. Όραμά του η δημιουργία μιας σχολικής κοινότητας, όπου τα παιδιά θα είναι στο επίκεντρο των αλλαγών με στόχο τη συνολική βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, σε ένα κλίμα φιλικό, ομαδικό, ανθρώπινο, δημοκρατικό, με σεβασμό στο άτομο και στη διαφορετικότητα. Οι μαθητές και μαθήτριες να δρουν ως ισάξιοι, ενεργοί μαθητές και πολίτες καταρρίπτοντας τα στερεότυπα, θέτοντας τη διαφορετικότητα ως δικαίωμα ζωής.  Την αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου συνόδευσε ο Κοινοτάρχης Λιοπετρίου κύριος Βάσος Μανώλη.

Οι επισκέψεις ολοκληρώθηκαν με επίσκεψη στο Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (ΚΕΠΑ) στο Παραλίμνι. Το ΚΕΠΑ είναι Φιλανθρωπικό Ίδρυμα και ξεκίνησε το έργο του το 1998, με στόχο την έμπρακτη εκδήλωση χριστιανικής αγάπης προς κάθε αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο. Το ΚΕΠΑ προσφέρει δωρεάν κατ’ οίκον διανομή ζεστού φαγητού, είδη ένδυσης και υπόδησης σε άπορες οικογένειες, φιλοξενία και ανακουφιστική φροντίδα σε καρκινοπαθείς, υποτροφίες και βοηθήματα σε άπορους φοιτητές και μαθητές, στέγη για εμπερίστατες οικογένειες (θύματα οικογενειακής βίας), δωρεάν μαθήματα Γαλλικών και δωρεάν φιλοξενία συνεδριάσεων - εκδηλώσεων εθελοντικών οργανισμών. Επίσης το ΚΕΠΑ φιλοξενεί δωρεάν το Ειδικό Σχολείο για παιδιά με ειδικές ικανότητες «Φάρος Ζωής», συμπαραστέκεται στις Ιεραποστολικές προσπάθειες της Εκκλησίας, ενώ έχει αναπτύξει πρότυπο κέντρο Φροντίδας και Αποκατάστασης ηλικιωμένων και αναπήρων, το κοινωνικό Παντοπωλείο για άπορες οικογένειες «Καλάθι Αγάπης» και κοινωνικό Φροντιστήριο για δωρεάν μαθήματα σε άπορους μαθητές.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου το κέντρο Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου και το ΚΕΠΑ επισκέφθηκαν ο Αντιπρόεδρος Εμπορίου κύριος Μιχάλης Βασιλείου, ο Επίτιμος Γραμματέας κύριος Πιερής Γυψιώτης, και ο κύριος Ανδρέας Φιλίππου μέλος του Συμβουλίου. To Ειδικό Σχολείο Απ. Βαρνάβας επισκέφθηκε ο κύριος Χριστοφής Ζαχαρουδιού.

    

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

HEADQUARTERS

Gladstonos 26A
Famagusta

PARALIMNI OFFICE

152, Georgiou Gourounia Ave
1st Floor, Office 3, 5281 Paralimni 

Tel.: +357 23829264 | Fax: +357 23829267 | Email: info@famagustachamber.org.cy

LIMASSOL OFFICE

Saint Andrew 339 2nd Floor
Office201
PO BOX 53124
3300 , Limassol

Tel.: +35725370165 | Fax: +35725370291 | Email: info@famagustachamber.org.cy

PIREAS OFFICE

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),

Tel.: | Fax: | Email: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting