Standard News Monday, 2 September 2024

45ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού

Επιστρέφει ανανεωμένο το πολυαναμενόμενο 45ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού Σωτήρας του Δημοτικού Διαμερίσματος Σωτήρας - Δήμου Αγίας Νάπας! Το Φεστιβάλ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024 στις 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας και αναμένεται και φέτος να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες. 

Πρόκειται για μια εκ των μακροβιότερων και πιο επιτυχημένων διοργανώσεων της χώρας μας η οποία συγκεντρώνει πέραν των 4,000 επισκεπτών. Το  Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού έχει καταστεί θεσμός όχι μόνο για τα δρώμενα της Σωτήρας και της Επαρχίας Αμμοχώστου, αλλά και για όλη την Κύπρο, αναδεικνύοντας ένα από τα πλέον παραδοσιακά προϊόντα του τόπου, το κολοκάσι, το οποίο έχει πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προϊόν Π.Ο.Π. με την επωνυμία Κολοκάσι Σωτήρας/ Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας από τον Αύγουστο του 2016. 

Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες εκστρατείες και ενέργειες προώθησης του κολοκασιού σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και η αναβάθμιση του ομώνυμου Φεστιβάλ.

Στους επισκέπτες του Φεστιβάλ θα προσφερθεί δωρεάν γευσιγνωσία των παραδοσιακών αλλά και εναλλακτικών συνταγών με βάση το κολοκάσι, τις οποίες θα δημιουργήσουν ειδικά για το Φεστιβάλ επαγγελματίες σεφ/ μάγειρες και bartenders. Το κοινό μεταξύ άλλων θα απολαύσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Λευτέρη Πανταζή και την Konnie Μεταξά με πολυμελές μουσικό και τεχνικό επιτελείο. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργούν περίπτερα πώλησης φαγητού, ποτού, γλυκών και άλλων εδεσμάτων από τα οργανωμένα σύνολα της Σωτήρας.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ κοστίζει €5 ενώ για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι δωρεάν. Εισιτήρια θα διατίθενται μόνο στην είσοδο του Φεστιβάλ.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου επικροτεί τις προσπάθειες του Δημοτικού Διαμερίσματος Σωτήρας του Δήμου Αγίας Νάπας για συνέχιση του θεσμού του αξιόλογου αυτού Φεστιβάλ που αποσκοπεί στην προβολή του Κολοκασιού, ενός από τα σημαντικότερα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού μας. Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου είναι  συνοδοιπόρος στις προσπάθειες τόσο ανάδειξης και ανάπτυξης της Επαρχίας Αμμοχώστου όσο και διοργανώσεων παγκύπριας εμβέλειας που προωθούν τον γαστρονομικό πολιτισμό της Επαρχίας Αμμοχώστου και τα τοπικά προϊόντα μας γενικότερα. 

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

HEADQUARTERS

Gladstonos 26A
Famagusta

PARALIMNI OFFICE

152, Georgiou Gourounia Ave
1st Floor, Office 3, 5281 Paralimni 

Tel.: +357 23829264 | Fax: +357 23829267 | Email: info@famagustachamber.org.cy

LIMASSOL OFFICE

Saint Andrew 339 2nd Floor
Office201
PO BOX 53124
3300 , Limassol

Tel.: +35725370165 | Fax: +35725370291 | Email: info@famagustachamber.org.cy

PIREAS OFFICE

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),

Tel.: | Fax: | Email: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting