ΕΥΡΗΚΑ ΛΤΔ Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022

ΕΥΡΗΚΑ ΛΤΔ

#Γνωρίστεταμέλημας
 
Σήμερα παρουσιάζουμε την εταιρεία - μέλος μας ΕΥΡΗΚΑ ΛΤΔ
 
Η Εύρηκα είναι μία brand - building εταιρεία με δικές της μάρκες, τις οποίες εμπορεύεται από το 1959 στο κυπριακό λιανεμπόριο και αφορούν προϊόντα καθαρισμού.
 
Ιδρύθηκε στην Αμμόχωστο από τον Ξάνθο Σαρρή, με την αμέριστη συμπαράσταση της συζύγου του Ζαχαρούλας Σαρρή, ο οποίος ένα χρόνο μετά, προχώρησε στην σύσταση της Εύρηκα Ελλάς ΑΕ. Το 2005 έγινε εξαγορά της Pουμάνικης εταιρείας Interstar Chim S.A., η οποία εμπορεύεται παρόμοιας φύσης προϊόντα καθαρισμού.
 
Οι ιδιοκτήτες της Εύρηκα είναι οι οικογένειες Νίκου Σαρρή,  Έλενας Σαρρή Βαρνάβα και Άλκη Σαρρή. Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2010 και μετά έχουν ενταχθεί στην επιχείρηση και τα ακόλουθα μέλη της 3ης γενιάς: Ξάνθος & Φίλιππος (παιδιά του Ν. Σαρρή), Αγγελος, Ξάνθος & Ζαχαρούλα (παιδιά της Ε. Σαρρή Βαρνάβα) και Ξάνθος (πρωτότοκος του Α. Σαρρή) προσφέροντας σημαντική βοήθεια στην ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία του ομίλου τα τελευταία χρόνια. 
 
 ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΡΗΣ                                              ΕΛΕΝΑ ΣΑΡΡΗ ΒΑΡΝΑΒΑ                                     ΑΛΚΗΣ ΣΑΡΡΗΣ
 
 
 
Σήμερα, 63 χρόνια μετά, η Εύρηκα ανήκει στον όμιλο ΕΥΡΗΚΑ που δραστηριοποιείται σε Κύπρο, Ελλάδα και Ρουμανία και εξάγει προϊόντα σε περισσότερες από 20 χώρες. Λειτουργεί δύο εργοστάσια, σε Ελλάδα και Ρουμανία και συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες - προμηθευτές σε Ευρώπη, Ισραήλ, κ.ά. 
Τα Brands της Εύρηκα (προϊόντα ταχείας κατανάλωσης) είναι συχνά συνώνυμα με τις κατηγορίες τους (generic) και διατηρούν ηγετική θέση στις πλείστες κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιούνται σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας αγοράς που διεξάγει η εταιρεία.
 
Τα Brands της Εταιρείας: 
• AROXOL (ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ, ΕΝΟΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΑ, ΣΚΟΡΟΚΤΟΝΑ)
• IZIKILL (ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ)
• ΕΥΡΗΚΑ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ, ΕΥΡΗΚΑ ACTIVE CARE, ΕΥΡΗΚΑ EXPRESS (ΣΚΟΝΕΣ, ΥΓΡΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΡΟΥΧΩΝ) 
• ΕΥΡΗΚΑ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ SECRETS (ΜΑΛΑΚΤΙΚΑ ΡΟΥΧΩΝ) 
• ΕΥΡΗΚΑ CLASSIC, BRIGHT, EXPERT, COLOR BLOCK (ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΠΛΥΣΗΣ)
• ΕΥΡΗΚΑ (ΥΓΡΑ ΠΙΑΤΩΝ)
• ROKLIN (ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ)
• MR BIN (ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΑΚΟΥΛΙΑ)
• FAMOZO (ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΖΑΜΙΩΝ)-
• FIORO & ΤΙΚ ΤΑΚ (ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ) 
• FLUP (AΠΟΦΡΑΚΤΙΚΑ)
• TOPINE (ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ) & TOPINE GEL (ΧΛΩΡΙΟ) 
 
Εκτός από τις δικές τους μάρκες, η Εύρηκα διαχειρίζεται και διανέμει επιτυχώς μάρκες τρίτων:
• SEPTONA 
• CASTANIA  
• ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ 
• ΖΑΧΑΡΙΑΣ 
 
Η Εύρηκα είναι μια Κυπριακή εταιρεία που ανταγωνίζεται και αντιστέκεται απέναντι στις μεγάλες πολυεθνικές. Είναι μια εταιρεία που εξελίσσεται, επενδύει σε τεχνολογία και σε ανθρώπινο δυναμικό και βρίσκεται σταθερά δίπλα στο κυπριακό νοικοκυριό για 63 χρόνια!
Τα προϊόντα των μαρκών Εύρηκα δημιουργούνται βάσει των αναγκών του Κύπριου καταναλωτή, είναι πολύ καλής ποιότητας και βρίσκονται σε ανταγωνιστικές τιμές.
 
Ο σεβασμός στον καταναλωτή ήταν και είναι το ισχυρότερο κίνητρο εξέλιξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας, αποδεικνύοντας ότι η εκτίμηση στον άνθρωπο παραμένει η μεγαλύτερη αξία. Οι λέξεις - κλειδιά που χαρακτηρίζουν την εταιρεία είναι: Σεβασμός, εξέλιξη, ποιότητα, οικογένεια, φροντίδα, καθαριότητα.
 
Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σε όλες τις μεγάλες υπεραγορές της ελεύθερης Κύπρου π.χ. Σκλαβενίτης, Άλφα Μέγα,  Αθηαινίτης, Παπαντωνίου, ΜΕΤΡΟ, POP LIFE, LIDL, κ.ά. καθώς και σε όλα τα μεσαία καταστήματα και στα πλείστα μικρά. 
 
Η Εύρηκα Λτδ., ρωτήθηκε γιατί είναι μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου. Παρατίθεται ακολούθως η απάντηση που δόθηκε αυτούσια: «Καταρχήν σαν μια πρωτοπόρα κυπριακή βιομηχανία και με έδρα την Αμμόχωστο πριν από την εισβολή, η Εύρηκα Λτδ αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του ΕΒΕΑ και ο Ξάνθος Σαρρής υπήρξε και πρόεδρος του Επιμελητηρίου στην προ του 1974 εποχή. Ταυτόχρονα ο Χριστόδουλος Νεοφύτου που υπήρξε ο βασικότερος συνεργάτης του Ξάνθου Σαρρή και μετά τον θάνατο του ιδρυτή το 1981, του πρωτότοκου γιού του Νίκου Σαρρή, υπήρξε δραστήριο μέλος του συμβουλίου του ΕΒΕΑ για πάρα πολλά χρόνια. 
 
Χριστόδουλος Νεοφύτου
 
 
Πέραν όμως των στενών σχέσεων της Εύρηκα με το ΕΒΕΑ, όπως αναφέρει ο Ιάσονας Νεοφύτου (Γενικός Διευθυντής της Εύρηκα Λτδ.) τα συνεχή ανοίγματα νέων καταστημάτων από τους μεγάλους λιανέμπορους, μειώνουν την οικονομική δυνατότητα του καταναλωτή ανά τετραγωνικό μέτρο, καθιστώντας κάποια καταστήματα μη βιώσιμα και δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουμε και κλείσιμο υπεραγορών στο άμεσο μέλλον. Ο πόλεμος τιμών και η προσπάθεια της κάθε αλυσίδας να αποδείξει ότι είναι η φθηνότερη πιέζει αφάνταστα την κερδοφορία τόσο των προμηθευτών αλλά και των ίδιων των λιανέμπορων. Επιπλέον, μειώνει την αξία της αγοράς και δημιουργεί περεταίρω σύγχυση στον καταναλωτή ο οποίος βομβαρδίζεται καθημερινά από πάμπολλα μηνύματα προσφορών και τιμών.
 
Η Εύρηκα παρόλη την εμπειρία της πέραν των 60 χρόνων, με αποδεδειγμένες επιτυχίες αλλά και με στρατηγικές συμμαχίες που αντέχουν στο χρόνο, αποδίδει αξία στην συμμετοχή της στο ΕΒΕΑ, στην χρήσιμη πληροφόρηση & συμβουλές που λαμβάνει καθώς και στην δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων με άλλες εταιρείες μέλη που όλα μαζί την βοηθούν να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ολοένα και δυσκολότερες χρονιές (με αποκορύφωμα την φετινή χρονιά και το αναμενόμενο ακόμα δυσκολότερο 2023) με θετική ενέργεια, ενθουσιασμό αλλά και με εποικοδομητική διάθεση για διάλογο για win - win συνεργασία σε κάθε επίπεδο”.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας:
• Τηλ. 25831000
• Αγίας Φυλάξεως 234, 3082 Λεμεσός
 
*Υ.Γ : Το άρθρο έγινε μετά από συνέντευξη που πήρε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου από την εταιρεία ΕΥΡΗΚΑ ΛΤΔ

Γκαλερι

Γνωρίστε τα μέλη μας

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

G & I Keses Dairy Products Ltd

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024

Gantoni General Enterprises LTD

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024

Amarande Hotel

Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Ecliptic Defence and Space

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024

CARAMONDANI BROS PUBLIC CO LTD

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024

DUO-BOND GENERAL AUTOGLASS LTD

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024

PGE&Co

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting