CARAMONDANI BROS LTD Παρασκευή, 7 Απριλίου 2023

CARAMONDANI BROS LTD

#Γνωρίστεταμέλημας

Σήμερα παρουσιάζουμε την εταιρεία - CARAMONDANI BROS LTD.
 

 
Για περισσότερα από 60 χρόνια, η καινοτομία, η τεχνολογική εξειδίκευση, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας έχουν καθορίσει τον Όμιλο Caramondani και τις αξίες του. Ο Όμιλος συνεχίζει να επενδύει σε αυτές τις ιδιότητες, τηρώντας την υπόσχεσή του «Μπορείς να βασιστείς σε εμάς».

O Όμιλος ξεκίνησε την πορεία του με την πρώτη εταιρεία του Ομίλου, Caramondani Bros, η οποία ιδρύθηκε στην Αμμόχωστο το 1959 ως σύμπραξη από τα αδέλφια Σταύρος και Γεράσιμος Καραμοντάνη, με εξειδίκευση αρχικά σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικής και κεντρικής θέρμανσης σε κτίρια και εργοστάσια. Το επιχειρηματικό και πρωτοποριακό πνεύμα των ιδρυτών της, ώθησε σύντομα την εταιρεία σε δυναμική ανάπτυξη και επέκταση σε νέους τομείς. Ως γνήσιοι καινοτόμοι, τα αδέλφια Καραμοντάνη κατασκεύασαν τον πρώτο ηλιακό λέβητα στην Κύπρο και πρωτοστάτησαν με την εισαγωγή του κεντρικού κλιματισμού στην αναπτυσσόμενη ξενοδοχειακή βιομηχανία, ενώ συνέχισαν να σημειώνουν πολλές πρωτιές σε διάφορους τομείς της μηχανικής (engineering). Με την τουρκική εισβολή του 1974, τα αδέλφια Καραμοντάνη έχασαν τα πάντα καθώς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Αμμόχωστο. Αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσουν, αλλά η ανθεκτικότητα και η σκληρή δουλειά τους βοήθησαν στην γρήγορη επαναφορά της εταιρείας στην ηγετική της θέση. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Caramondani Bros συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη των υποδομών της Κύπρου. Η συνεχής τους ώθηση να βρουν αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα, τους παρακίνησε να αυξήσουν τις μηχανολογικές τους δραστηριότητες.

Το 1977 η Caramondani Bros μετατράπηκε σε ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης και ήταν η πρώτη εταιρεία στη χώρα που διένειμε το 27% των ιδίων κεφαλαίων της στους κορυφαίους υπαλλήλους της, οι οποίοι κατά συνέπεια έγιναν εταίροι και συμμετείχαν στη διαχείριση και τη λήψη αποφάσεων της εταιρείας. Εισερχόμενη στο χρηματιστήριο το 1999, η εταιρεία μετονομάστηκε επίσημα σε Caramondani Bros Public Co Ltd και οι μετοχές της διατέθηκαν στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Μετά από δημόσια πρόταση το 2008, η Caramondani Bros εξαγοράστηκε από την οικογενειακή εταιρεία CB Holdings. Σήμερα, η Caramondani Bros συνεχίζει να διαπρέπει στον τομέα της ως μια σημαντική εταιρεία εργολάβων μηχανολόγων και ηλεκτρολόγων μηχανικών με την επωνυμία Caramondani Engineers. Χάρη στο όραμα των ιδρυτών της και την υποστήριξη των συναδέλφων τους, η εταιρεία αύξησε τις δραστηριότητές της και αναπτύχθηκε, διαμορφώνοντας τελικά τη σημερινή δομή του Ομίλου. Το ποικίλο χαρτοφυλάκιο έργων (portfolio) της μαζί με τα πολλά καινοτόμα έργα που ολοκλήρωσε αυτό το διάστημα οδήγησαν σε πολύτιμη τεχνογνωσία (know – how) και εμπειρία που με τη σειρά τους δικαιολογούν το σύνθημά της «You can depend on us».

Ο όμιλος κατέχει ηγετική θέση στους τομείς δραστηριότητας του. Οι εταιρείες του ομίλου απασχολούν 400 άτομα, δραστηριοποιούνται σε Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Μαρόκο και Κίνα, έχουν ισχυρές τοπικές και διεθνείς συνεργασίες και συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, περιλαμβανομένων:
•    Μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές εργολαβίες, ψύξη, δημόσια υγεία
•    Σχεδιασμός και κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης θαλάσσιων και υφάλμυρων υδάτων και συστημάτων επεξεργασίας νερού
•    Συμβόλαια αφαλάτωσης ΒΟΟΤ, ΒΟΤ & BOR
•    Κατασκευή και ανέγερση από ατσάλι
•    Κατασκευή σπειροειδών και τετράγωνων αγωγών για HVAC
•    Προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση κολυμβητικών δεξαμενών
•    Εμπορία υδραυλικών υλικών, ηλεκτρικών εξαρτημάτων και εξαρτημάτων φωτισμού, κυκλοφορίας, οδικών έργων, εξοπλισμού αεροδρομίου, αερίων ψύξης
•    Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων αυτοματισμού και ελέγχου πρόσβασης
•    Επισκευή και μίσθωση εμπορευματοκιβωτίων (container)
•    Κατασκευή κινητών κατοικιών, γραφείων και καμπινών
•    Μίσθωση φορητών χημικών τουαλετών
•    Σχεδιασμός/Μελέτη – Κατασκευή – Λειτουργία Συμβάσεων για Μαρίνες, χώρους στάθμευσης σκαφών και αυτοκινήτων
•    Υπηρεσίες μηχανικής και logistics υποστήριξης της υπεράκτιας (offshore) βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου
•    Σχεδιασμός/Μελέτη – Κατασκευή Συμβάσεων για πλωτές Μαρίνες και αποθήκευση ξηρών σκαφών

Μερικές από τις καινοτομίες και τις σημαντικότερες στιγμές της επιχείρησης η κατασκευή του πρώτου ηλιακού θερμοσίφωνα ζεστού νερού (1961), η πρώτη κεντρική εγκατάσταση κλιματισμού στο Ξενοδοχείο King George στην Αμμόχωστο (1969), οι εγκαταστάσεις της πρώτης θέρμανσης πισίνας στο Ξενοδοχείο Αστερίας στην Αμμόχωστο (1969), η πρώτη και μοναδική κυπριακή συμμετοχή στον πρώτο διαγωνισμό αφαλάτωσης για τα υφάλμυρα νερά της Μεσαορίας – εισάγαγε την πρώτης μονάδας αφαλάτωσης από την Καλιφόρνια των Η.Π.Α. το 1973, οι εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου κολυμβητηρίου της Κύπρου στο ξενοδοχείο Le Meridien στη Λεμεσό (1985), όλες οι μηχανολογικές εργασίες του πρώτου υδάτινου πάρκου Κύπρου «WaterWorld» στην Αγία Νάπα (1969). 

Η εταιρεία έχει φέρει εις πέρας μεγάλα, αξιόλογα έργα του τόπου, όπως γνωστά πεντάστερα ξενοδοχεία, τη Λεβέντειο Πινακοθήκη, τον διεθνές αερολιμένα Πάφου, την Μαρίνα Αγ. Νάπας και άλλα πολλά.

Η εταιρεία ρωτήθηκε ποιος ο λόγος που είναι εγγεγραμμένη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου και δόθηκε η εξής απάντηση: «Οι ιδρυτές της Εταιρείας μας, κ.κ. Σταύρος και Γεράσιμος Καραμοντάνης, σαν γνήσιοι Βαρωσιώτες που αγαπούσαν πάρα πολύ την πόλη τους, ασφαλώς και θα ενέγραφαν την εταιρεία τους ως μέλος ενός τέτοιου Οργανισμού που στηρίζει τον επιχειρηματικό κόσμο της Αμμοχώστου, προασπίζεται και προωθεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των μελών του και εργάζεται για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης και επαρχίας Αμμοχώστου. Επίσης προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στα μέλη του όπως: Προώθηση της ανάπτυξης των επενδύσεων στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, υποστήριξη των επιχειρήσεων και παροχή συμβουλών και πληροφοριών σε θέματα εμπορίου, βιομηχανίας και υπηρεσιών».*Υ.Γ : Το άρθρο έγινε μετά από συνέντευξη που πήρε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου από την εταιρεία CARAMONDANI BROS LTD
 

Γνωρίστε τα μέλη μας

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023

Mavroudis Global Transportation & Logistics Ltd

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023

JOLALI LIMITED

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2023

A. ORTHODOXOU LTD

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ SALAMIS

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023

Χρ. Δημητριάδης & Σια Λτδ

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023

AENTEP TRADING LTD

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023

Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting