CARAMONDANI BROS LTD Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024

CARAMONDANI BROS PUBLIC CO LTD

#Γνωρίστεταμέλημας

Σήμερα παρουσιάζουμε την εταιρεία - μέλος μας CARAMONDANI BROS PUBLIC CO LTD
 

 
Ο Όμιλος Caramondani είναι ένας από τους κορυφαίους ομίλους εταιρειών στους τομείς των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αφαλατώσεων, προκατασκευασμένων σπιτιών, και του εμπορίου υδραυλικού, μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Για περισσότερες από έξι δεκαετίες, ο Όμιλος Caramondani έχει αποτελέσει επίκεντρο καινοτομίας, τεχνολογικής εξειδίκευσης, καθώς και παραγωγής υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών. Με μια ιστορία που ξεκινά το 1959 στην Αμμόχωστο, ο Όμιλος έχει προσδώσει σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη της Κύπρου, αντιμετωπίζοντας προκλήσεις και επιδεικνύοντας εξαιρετική ανθεκτικότητα.

Η πορεία του Όμιλου ξεκίνησε με την ιδρυτική εταιρεία Caramondani Bros, η οποία εξειδικεύτηκε αρχικά σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης. Το επιχειρηματικό πνεύμα των αδελφών Σταύρου και Γεράσιμου Καραμοντάνη τους οδήγησε γρήγορα σε επέκταση και καινοτομία. Κατασκευάζοντας τον πρώτο ηλιακό λέβητα στην Κύπρο και πρωτοστατώντας στον κεντρικό κλιματισμό στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, επιδείκνυαν αλλά και προωθούσαν την τεχνολογική πρόοδο. Στα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή η εταιρεία συνέβαλε σημαντικά στην υποδομή της Κύπρου και διευρύνθηκε σε νέους τομείς.

Σήμερα, η Caramondani Bros συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στους τομείς των ηλεκτρομηχανολογικών έργων με την επωνυμία Caramondani Engineers. Το ποικίλο της χαρτοφυλάκιο έργων, μαζί με την εμπειρία που αποκτήθηκε, επιβεβαιώνουν το δέσιμο της εταιρείας με το σύνθημα της “You can depend on us”.

Ο Όμιλος Caramondani, που αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, κατέχει επικεφαλή θέση στους τομείς δραστηριότητάς του. Με έδρα την Κύπρο και παρουσία σε Ελλάδα, Ιταλία, Μαρόκο και Κίνα, οι εταιρείες του Ομίλου διαθέτουν εξειδικευμένα τμήματα προσωπικού που αριθμούν 500 περίπου άτομα.
Η δραστηριοποίηση του Ομίλου εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών τομέων, συμπεριλαμβανομένων μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, ψύξη, δημόσια υγεία :

1) Σχεδιασμός και κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού και υφάλμυρου νερού και συστημάτων επεξεργασίας νερού
2) Συμβόλαια Αφαλάτωσης ΒΟΟΤ, ΒΟΤ & BOR
3) Μεταλλικές κατασκευές 
4) Κατασκευή μεταλλικών αεραγωγών κλιματισμού HVAC
5) Προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση κολυμβητικών δεξαμενών
6) Εμπορία μηχανολογικού εξοπλισμού, υδραυλικών και ηλεκτρολογικών ειδών, φωτιστικών, ειδών σήμανσης και οδικής ασφάλειας, εξοπλισμού οδικών έργων και αεροδρομίων, ψυκτικών αερίων
7) Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων αυτοματισμού, ελέγχου πρόσβασης και αυτόματα συστήματα στάθμευσης
8) Επισκευή και μίσθωση εμπορευματοκιβωτίων (containers & reefer containers)
9) Προκατασκευασμένα σπίτια και γραφεία 
10) Μίσθωση και συντήρηση χημικών τουαλετών
11) Σχεδιασμός, μελέτη, κατασκευή και λειτουργία μαρίνων και χώρων στάθμευσης σκαφών και οχημάτων
12) Υπηρεσίες υποστήριξης της υπεράκτιας βιομηχανίας εξόρυξης υδρογονανθράκων
13) Σχεδιασμός, μελέτη, κατασκευή πλωτών μαρίνων και χώρων στάθμευσης σκαφών στη στεριά. 

Τα κύρια πλεονεκτήματα του ομίλου είναι:
• Η τεχνογνωσία 
• H υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών, των υλικών και συστημάτων που προσφέρει
• Οι υψηλού κύρους συνεργάτες του  
• Η αξιοπιστία και η συνέπεια στην υπόσχεση “You can depend on us” για περισσότερα από 60 χρόνια

Οι λέξεις κλειδιά που χαρακτηρίζουν την εταιρεία είναι: πρωτοπορία, καινοτομία, ήθος, αξιοπιστία, σεβασμός, εξέλιξη, προσαρμογή. 


Η δυναμική ανάπτυξη του Ομίλου Caramondani βασίζεται στο πρωτοποριακό πνεύμα των ιδρυτών του, στις επενδύσεις για ανάπτυξη καθώς και σε ένα εργασιακό ύφος που αποσκοπεί στην προώθηση των δεξιοτήτων του προσωπικού και στην ενθάρρυνση της προσωπικής συμβολής και δημιουργικότητας.

Για 65 χρόνια, η καινοτομία, η τεχνογνωσία, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας έχουν καθορίσει τον Όμιλο Caramondani και τις αξίες του. Ο Όμιλος συνεχίζει να επενδύει στα παραπάνω για να ενισχύσει την ηγετική παρουσία του και να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Έργα σταθμοί για την εταιρεία αποτέλεσαν,  το ξενοδοχείο Le Meridien το 1984 - τo  οποίο αναδείχθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία της Caramondani Bros, καθότι συνέβαλε στο να  ανακτήσει την οικονομική της σταθερότητα μετά από χρεοκοπία πελάτη της – και  το Σφαγείο Κοφίνου, το οποίο ανέδειξε το εύρος των δυνατοτήτων της εταιρείας με τον καθαρά βιομηχανικό του χαρακτήρα.

Οι αδελφοί Σταύρος και Γεράσιμος Καραμοντάνη, διατηρώντας έντονους δεσμούς με την πόλη τους,  ίδρυσαν την εταιρεία τους στην Αμμμόχωστο. Η αγάπη τους για τον τόπο καταγωγής τους, τούς ώθησε να εγγράψουν την εταιρεία στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου, καθώς το Επιμελητήριο υποστήριζε και προωθούσε τα κοινά συμφέροντα των επιχειρήσεων στην περιοχή, δρώντας παράλληλα, ενεργά υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης και της επαρχίας Αμμοχώστου.

Η εταιρεία διατυπώνει τις προσδοκίες της από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου, τονίζοντας τον ρόλο του ως υποστηρικτή και προωθητή της επιχειρηματικής κοινότητας. Με την προσφορά ευρέος φάσματος υπηρεσιών, όπως την προώθηση των επενδύσεων στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, την υποστήριξη των επιχειρήσεων στην παροχή συμβουλών και πληροφοριών για θέματα εμπορίου, βιομηχανίας και υπηρεσιών, το Επιμελητήριο αποτελεί σημαντικό σύμμαχο στην ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής.

Σε κάθε τέτοια συνεισφορά, η Εταιρεία Caramondani επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της προς την τοπική κοινότητα, αποδεικνύοντας πως η επιτυχία μιας επιχείρησης είναι συνυφασμένη με τη συνεισφορά της στην ανάπτυξη του τόπου όπου δραστηριοποιείται.

Στοιχεία επικοινωνίας :
CARAMONDANI GROUP HEADQUARTERS
Κρόνου 1, Πέρα Χωρίο Νήσου, 2571 Λευκωσία
Τ.Θ. 27156, 1642 Λευκωσία
T +357 22818140 F +357 22672137
carairco@caramondani.com.cy
website: www.caramondani.com.cy
Facebook page: Caramondani Group 
LinkedIn: Caramondani Group



*Υ.Γ : Το άρθρο έγινε μετά από συνέντευξη που πήρε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου από την εταιρεία CARAMONDANI BROS PUBLIC CO LTD
 

Γνωρίστε τα μέλη μας

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

G & I Keses Dairy Products Ltd

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024

Gantoni General Enterprises LTD

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024

Amarande Hotel

Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Ecliptic Defence and Space

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024

DUO-BOND GENERAL AUTOGLASS LTD

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024

PGE&Co

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024

CHR. KONTOS ENTERPRISES LTD

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting