ATLAS PANTOU CO LTD Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

ATLAS PANTOU CO LTD

#Γνωρίστεταμέλημας

Σήμερα παρουσιάζουμε την εταιρεία - μέλος μας ATLAS PANTOU CO LTD



Με μια πορεία πέραν των 85 χρόνων, ο όμιλος εταιρειών της ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ έχει «κτίσει» ένα αξιόλογο όνομα συνώνυμο της καινοτομίας, της αξιοπιστίας και της αποδοτικότητας. Είναι ο πυρήνας ενός δυναμικού ομίλου στον οποίο συγκαταλέγονται περισσότερες από 12 συνδεδεμένες εταιρείες με εργασίες σε Κύπρο και εξωτερικό. Τα σταθερά βήματα και η σκληρή δουλειά έκαναν την ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ μια από τις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες της Κύπρου.

Οι ρίζες της εταιρείας χρονολογούνται από το 1937, όταν ο αείμνηστος Παναγιώτης Αντ. Τουμαζής, απόφοιτος του Μετσόβιου Πανεπιστημίου Αθηνών ως πολιτικός μηχανικός, ίδρυσε το πρώτο του Τεχνικό Γραφείο στην Αμμόχωστο και ακολούθως μαζί με τα αδέλφια του Χαράλαμπο και Γιάννη, ίδρυσαν τις εταιρείες ΠΑΝΤΟΥΜΑΖΗΣ ΛΤΔ. και ΑΤΛΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΛΤΔ., οι οποίες λειτούργησαν ανοδικά και πρωτοποριακά για τα δεδομένα της τότε εποχής. Με την τουρκική εισβολή και την κατοχή της Αμμοχώστου το 1974, οι εργασίες των δύο εταιρειών τερματίστηκαν/παρέλυσαν. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες επιβίωσης, ο μακαριστός Παναγιώτης Τουμαζής, μαζί με τα δύο του αδέλφια άρχισαν να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά και πάλι το 1975 στην ελεύθερη Κύπρο, ιδρύοντας έτσι στη συνέχεια την AtlasPantou. 

Το 1987 ο κύριος Τώνης Τουμαζής, πολιτικός μηχανικός, διαδέχεται τον αείμνηστο Παναγιώτη Αντ. Τουμαζή. Σήμερα, ο κύριος Τώνης Τουμαζής είναι ο ιδιοκτήτης των ομίλων ATLAS PANTOU και ATLAS PANTON. 

Με παρουσία στην Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατάρ και Ρουμανία, η ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ με συνέπεια και επαγγελματισμό, διαθέτει χαρτοφυλάκιο με μια ποικιλία ολοκληρωμένων αξιόλογων και βραβευμένων κατασκευαστικών και τεχνικών έργων που ξεπερνούν τον αριθμό των 420. 

Τα κατασκευαστικά έργα περιλαμβάνουν πολυώροφα κτίρια με πολυτελή διαμερίσματα, συγκροτήματα κατοικιών και ανεξάρτητες βίλες, τουριστικά συγκροτήματα, ξενοδοχεία και θέρετρα, κτιριακά συγκροτήματα γραφείων, εμπορικά κτίρια και εμπορικά κέντρα, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία και κλινικές. Τα έργα πολιτικής μηχανικής και υποδομής περιλαμβάνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, οδικά έργα και γέφυρες, παραγωγικούς σταθμούς ενέργειας, αποχετευτικά δίκτυα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. 

Η επιμονή και υπομονή και κατ΄ επέκταση η σταθερότητα, - ιδίως τις δύσκολες περιόδους που διένυσε ο τομέας -, καθώς και οι καλές πρακτικές που καλλιεργούνται με γνώμονα το καλό της εταιρείας και του προσωπικού της συνέβαλαν στη διατήρηση της γραμμής που χάραξε η ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ για το μέλλον του ομίλου, στηριζόμενη πάντα στην προσήλωση των στόχων της, την πίστη, την προσπάθεια και τον επαγγελματισμό του ανθρώπινου δυναμικού της. Η επιτυχία της εταιρείας επήλθε και από τον καθορισμό οράματος και ξεκάθαρων στόχων που διαχρονικά θέτει, σε συνδυασμό με το σεβασμό προς το προσωπικό και τους συνεργάτες της. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αρκετά άτομα από το προσωπικό εργάζονται στον όμιλο για πολλές δεκαετίες: «Πιστεύω ότι ο σεβασμός προς το προσωπικό δημιουργεί και την αναγκαία αφοσίωση προς τον όμιλο, με αμοιβαίο το όφελος, οδηγώντας τον εδώ που βρίσκεται σήμερα», αναφέρει ο κύριος Τουμαζής.

Η επιχείρηση απαριθμεί πλήθος σημαντικών στιγμών στη μακρόχρονη ιστορία της. Κομβική στιγμή  ήταν το πλήγμα που υπέστη η εταιρεία όταν έχασε τα πάντα το 1974 λόγω της τουρκικής εισβολής και έπειτα η απόφαση της επανέναρξης των εργασιών στην προσφυγιά, υπό τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν. Ορόσημο ήταν επίσης η μετάβαση των ηνίων της εταιρείας στα χέρια του κύριου Τώνη Τουμαζή, εξασφαλίζοντας τη μακροβιότητα της εταιρείας και κατατάσσοντας την ανάμεσα στις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες του τόπου μας.

Πολλά από τα έργα του ομίλου ήταν εξαιρετικά σημαντικά και πρωτοπόρα τη στιγμή της υλοποίησής τους. Για παράδειγμα, ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός στη Δεκέλεια ήταν ένα σπουδαίο έργο το 1983, όπως και το Υπουργείο Εξωτερικών στη Λευκωσία και το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά έργα του ομίλου είναι το My Mall Limassol (με το μεγαλύτερο θόλο στην Κύπρο), το Olympic Residence στη Λεμεσό (το πρώτο ψηλό κτίριο του νησιού), καθώς και τα επιβλητικά έργα Limassol Del Mar καιSky Tower στη Λεμεσό τα οποία παραδόθηκαν πρόσφατα και ανήκουν στην κατηγορία των ψηλών κτιρίων, κατηγορία στην οποία η εταιρεία κατέχει την πρωτιά. Επιπρόσθετα τα συγκροτήματα διαμερισμάτων Robin του έργου Limassol Greens στην Λεμεσό, το American University of Beirut στην Πάφο, το ξενοδοχείο Columbia Beach Resort στο Πισσούρι καθώς και διάφορα αποχετευτικά δίκτυα και αντλιοστάσια σε όλη την Κύπρο και τελευταίως τα αντιπλημμυρικά έργα στο κέντρο της Λεμεσού, επίσης αποδεικνύουν τη τεράστια επιτυχία της εταιρείας. Όλα αυτά τα έργα τα διεκδικούσαν όλες οι μεγάλες εργοληπτικές εταιρείες και όμιλοι του τόπου, μεταξύ άλλων και επειδή ήταν εμβληματικά και πρωτοποριακά  για την Κύπρο.

Η ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που έχει αναπτύξει και εφαρμόσει ολοκληρωμένο σύστημα λειτουργίας βάσει των διεθνή προτύπων ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 και ISO 45001:2018.

Ο όμιλος ATLAS PANTOU CO LTD. έχει ενεργό συμμετοχή στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ). Η εταιρεία ήταν από τα πρώτα μέλη του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, στηρίζοντας το Επιμελητήριο από την ίδρυση του στην Αμμόχωστο. Μετά την επαναλειτουργία του Επιμελητηρίου το 1975 σε ελεύθερη περιοχή της Κύπρου, οι άνθρωποι και η εταιρεία στήριξαν τις προσπάθειες του Επιμελητηρίου με κάθε δυνατό τρόπο, με βάση την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Στην πρώτη Γενική Συνέλευση του ΕΒΕΑ μετά τον πόλεμο, στις 28 Μαρτίου 1975, η εταιρεία ήταν παρούσα. Αξίζει να προστεθεί ότι ο κύριος Τώνης Τουμαζής είναι ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου από το 2005 μέχρι σήμερα, που υπηρετεί ως Αντιπρόεδρος Βιομηχανίας ενώ επίσης υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος Οικονομίας του ΚΕΒΕ το έτος 2022 – 2023. 

Στοιχεία Επικοινωνίας: 
Διεύθυνση Λεμεσός:  Γιάγκου Τορναρίτη 8, 3035 Λεμεσός, Τ.Θ. 51269, 3503 Λεμεσός
Τηλ.: 25 828500, Φαξ: 25 828501
Διεύθυνση Λευκωσία: Δεινοκράτους 5, Πολυκατοικία Πάολα, 1070 Λευκωσία, Τ.Θ. 20928, 1665 Λευκωσία 
Τηλ.: 22 447474, Φαξ: 22 447475
Ιστοσελίδες: www.atlaspantou.comwww.atlaspanton.com

*Υ.Γ : Το άρθρο έγινε μετά από συνέντευξη που πήρε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου από την εταιρεία ATLAS PANTOU CO LTD


Γνωρίστε τα μέλη μας

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2024

Onejar

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024

MPL LTD. Chartered Certified Accountants

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

A. A. PHILIPPOU CO. LTD

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2024

VALMENA LTD

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024

CTL EUROCOLLEGE - A.PAPATHOMAS LTD

Τρίτη, 28 Μαΐου 2024

Pharmaceutical Trading Co Ltd

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

P. IOANNIDES PACKAGING LTD

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting