Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023

Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου

 

#Γνωρίστεταμέλημας
Σήμερα παρουσιάζουμε τον Σύνδεσμο - μέλος μας Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου (CYPRUS SHIPPING ASSOCIATION) 


O Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου (ΣΝΠΚ) ιδρύθηκε το 1945 στην Αμμόχωστο και εγγράφηκε ως Συντεχνία το 1954 ως εκ των αρχαιότερων επαγγελματικών οργανισμών της λιμενικής και ναυτιλιακής βιομηχανίας.  Είναι επίσημος φορέας που εκπροσωπεί το επάγγελμα του Ναυτιλιακού Πράκτορα στην Κύπρο. Τα Μέλη του Συνδέσμου είναι τα εδραιωμένα Ναυτιλιακά Πρακτορεία στο νησί τα οποία εκπροσωπούν όλα τα είδη και τους τύπους πλοίων που προσεγγίζουν τα λιμάνια της Κύπρου και εξυπηρετούν το κυπριακό και διαμετακομιστικό εμπόριο, τον κλάδο της ενέργειας και τον τουρισμό δια θαλάσσης. 

Ο ΣΝΠΚ ιδρύθηκε από πρωτοπόρους ναυτιλιακούς πράκτορες της τότε εποχής που ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται στην Κύπρο συνεισφέροντας  στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και του εμπορίου. Ως εγγεγραμμένος οργανισμός στον Έφορο Συντεχνιών, δεν έχει ιδιοκτήτες αλλά μέλη.   

Παρέχει στα μέλη του μια πλατφόρμα ανταλλαγής επαγγελματικών εμπειριών κοινού ενδιαφέροντος και λειτουργεί ως κέντρο συλλογής, αξιολόγησης και διανομής πληροφοριών για τοπικές και διεθνείς εξελίξεις σχετικές με το επάγγελμα της αντιπροσώπευσης πλοίων και παροχής value-added υπηρεσιών και την λιμενική βιομηχανία γενικότερα. Σε μια εποχή όπου έπονται σημαντικές αλλαγές όπως η κλιματική αλλαγή και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ο Σύνδεσμος δίνει αυξημένη έμφαση στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των μελών και του προσωπικού τους, στην τεχνολογική πρόοδο των λειτουργιών τους και στον στρατηγικό σχεδιασμό των δραστηριοτήτων τους.

Ενεργώντας με γνώμονα την προώθηση των κοινών συμφερόντων των μελών του, εργάζεται για την επίτευξη της ευημερίας και της ανάπτυξης της Κύπρου ως θαλάσσιου κέντρου και κόμβου μεταφόρτωσης, για την  δημιουργία και προώθηση βελτιώσεων στα λιμάνια της Κύπρου και στους νόμους που επηρεάζουν τον υπό αναφορά κλάδο. Καλείται να εκφέρει και να προωθήσει τις απόψεις των μελών του όταν κληθεί να συμμετέχει σε κοινοβουλευτικές και παρεμφερή επιτροπές για επίλυση θεμάτων που άπτονται των λιμενικών και ναυτιλιακών δραστηριοτήτων. 

O ΣΝΠΚ όντως και ο δια νόμου εργοδότης των εγγεγραμμένων Λιμενεργατών και Σημειωτών στα λιμάνια Λεμεσού, Λάρνακας και Βασιλικού ασκεί το έργο του με πλαίσιο την διαφάνεια, την εξωστρέφεια και σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και εμπιστοσύνης, συνεργάζεται με όλους τους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς των λιμανιών για την διατήρηση της εργατικής ειρήνης και την παραπέρα ανάπτυξη της λιμενικής βιομηχανίας.  

Η αφοσίωση στο έργο που επιτελούν οι Ναυτικοί Πράκτορες ως κύριοι πρεσβευτές των λιμανιών και η διαχρονική και αδιάκοπη συνεισφορά τους  στην ανέλιξη των λιμανιών αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό της πορείας του ΣΝΠΚ. 

Από τα κορυφαία επιτεύγματα του συνδέσμου θεωρείται η επίλυση των λειτουργικών, εμπορικών και τεχνικών θεμάτων τόσο προγενέστερα όσο και ως απόρροια της εμπορικοποίησης των λιμανιών, διαμέσου της συνεισφοράς και τεχνογνωσίας των μελών του και της αγαστής διαχρονικής συνεργασίας που έχει δημιουργηθεί με τις Διαχειρίστριες Εταιρείες των λιμανιών, την Αρχή Λιμένων Κύπρου, το Τμήμα Τελωνείων και τα αρμόδια Υπουργεία και Υφυπουργεία. 

Η ιδεολογία του Συνδέσμου είναι η δημιουργία συμπλέγματος μεταξύ των λιμενικών φορέων για την αειφόρο ανάπτυξη των λιμανιών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, την αύξηση του αριθμού των πλοίων που προσεγγίζουν τους λιμένες και τα αγκυροβόλια της Κύπρου,  την προσέλκυση νέων φορτίων σε διαμετακόμιση, την τόνωση του εμπορίου ιδιαίτερα του εξαγωγικού με παροχή κινήτρων και την ευρύτερη ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου. 

Ποιοι οι λόγοι εγγραφής του Συνδέσμου ως μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, δίδεται η απάντηση «Ως η φυσική έδρα του Συνδέσμου μας με βαθιές τις ρίζες του από την Αμμόχωστο και με υψηλό πνεύμα επιχειρηματικότητας. Αποτελεί όραμα μας η επανένωση της Κύπρου, η άρση του τούρκικου εμπάργκο και η διεξαγωγή της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Ναυτικών Πρακτόρων στο λιμάνι της Αμμοχώστου μας.»
 

Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Φραγκλίνου Ρούσβλετ 172, 3045 Λεμεσός
Tηλέφωνο Γραφείου: 25827882 
Ιστοσελίδα: https://www.csa-cy.org/contact-us
Facebook: @CSAassociation
LinkedIn: CSA Cyprus Shipping Association 
Γενικός Διευθυντής: Δημήτρης Κουζαπάς

*Υ.Γ 1 : Το άρθρο συντάχθηκε μετά από συνέντευξη που πήρε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου από τo CYPRUS SHIPPING ASSOCIATION

Γνωρίστε τα μέλη μας

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024

Gantoni General Enterprises LTD

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024

Amarande Hotel

Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Ecliptic Defence and Space

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024

CARAMONDANI BROS PUBLIC CO LTD

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024

DUO-BOND GENERAL AUTOGLASS LTD

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024

PGE&Co

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024

CHR. KONTOS ENTERPRISES LTD

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting