Γενικές Ειδήσεις Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020

Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου στην πρώτη γραμμή για να αποτραπούν τα σχέδια της Τουρκίας για την Αμμόχωστο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Ο 3ος Αττίλας μπαίνει στην Αμμόχωστο
Έκκληση σε ΟΗΕ και ΕΕ να παρέμβουν προς την Τουρκία
Αν χαθεί η Αμμόχωστος θα οδηγηθούμε σε τουρκοποίηση

Το Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την άνευ προηγουμένου τουρκική πρόκληση, να ανοίξει το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων. Ο τρίτος Αττίλας μπήκε στα σπίτια μας, τις περιουσίες μας, στην πόλη μας.

Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου, έχει αποστείλει εδώ και εβδομάδες επιστολές προς τον ΟΗΕ, τους πρέσβεις των χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς και στις πρεσβείες των Ευρωπαϊκών απευθύνοντας έκκληση για να εφαρμοστεί το Διεθνές δίκαιο και να επιστραφεί η περίκλειστη πόλη στους νόμιμους κατοίκους της. 

Οι προσπάθειες των Αμμοχωστιανών, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου να επιστρέψουν στην Αμμόχωστο, βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωπες  με την άρνηση της τουρκικής πλευράς, παρά τις πολυάριθμες αποφάσεις και ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, ενέργειες που οξύνουν τις εντάσεις και υπονομεύουν τις πιθανότητες επανάληψης των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Απαιτούμε όπως εφαρμοστεί άμεσα το Διεθνές δίκαιο και η Τουρκία συμμορφωθεί άμεσα με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. και τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της.

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία ανήκουμε να μας προστατεύσει, εφαρμόζοντας επιτέλους το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου και το ΚΕΒΕ έχουν ήδη ενημερώσει με επιστολές τους όλους τους διεθνείς οργανισμούς που συμμετέχουν για την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια της Τουρκίας.

09.10.2020

Γκαλερι

LIVE STREAMING

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy


Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy


Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting