Γενικές Ειδήσεις Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021

Έκκληση Καρούσου προς κατοίκους Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου για εμβολιασμό

Έκκληση προς τους κατοίκους της Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου να εμβολιαστούν  απηύθυνε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, αναφέροντας πως είναι αδικαιολόγητο κατά την άποψη του η συγκεκριμένη περιοχή  να έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού ανά το Παγκύπριο.

"Ιδιαίτερα για το Ηνωμένο Βασίλειο, για να πρασινίσει μια χώρα, μεγάλη βαρύτητα έχει το ποσοστό εμβολιασμού. Όσο πιο νωρίς προχωρήσει και  αυξηθεί η κάλυψη εμβολιασμού του πληθυσμού τόσο πιο γρήγορα θα πρασινίσουμε και θα ανοίξει  ο τουρισμός από το Ηνωμένο Βασίλειο . Επαρχίες όπως της Αμμοχώστου με 43% ποσοστό εμβολιασμού είναι αδικαιολόγητες κατά την άποψη μου. Καλώ τους συντοπίτες μου στην Επαρχία Αμμοχώστου να εμβολιαστούν για να καταφέρουμε να ανοίξει ο τουρισμός ".

Αναφορικά με την έναρξη της εφαρμογής του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού Covid την 1η Ιουλίου, ο Υπουργός Μεταφορών εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Κύπρος θα είναι πανέτοιμη εφόσον ήδη μέσω του Cyprus Flight Pass εφαρμόζει τις περισσότερες από τις πτυχές του.

Η διαφορά όμως είπε είναι ότι θα πρόκειται για μια ενιαία βάση δεδομένων μέσω της οποίας θα μπορεί να πιστοποιηθεί η αυθεντικότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού και να διασταυρωθούν τα στοιχεία με σκανάρισμα του QR code.

Ερωτηθείς κατά πόσο μετά την έναρξη εφαρμογής του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται το Cyprus Flight Pass απάντησε θετικά εφόσον στην Κύπρο θα έρχονται και πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, ενώ το θέμα θα απασχολήσει και το Υφυπουργείο Καινοτομίας.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting