Γενικές Ειδήσεις Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021

Συνάντηση Επιμελητηρίου Αμμοχώστου με Υπουργό Παιδείας

03 Νοεμβρίου 2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
Τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Ελεύθερης 
Επαρχίας Αμμοχώστου έθεσε το ΕΒΕ Αμμοχώστου
Το ΑΞΙΚ να μεταφερθεί στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου

Εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, συζήτησε σήμερα το Επιμελητήριο Αμμοχώστου με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομο Προδρόμου.

Σε συνάντηση που έγινε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου με επικεφαλής τον πρώην Προέδρο του ΕΒΕΑ και Αντιπροέδρο του ΚΕΒΕ κ. Γιώργο Μαυρουδή, υπογράμμισε τη σημασία της δημιουργίας εκπαιδευτικών υποδομών για επιμόρφωση στην επαρχία Αμμοχώστου. Όπως τονίστηκε στον κ. Υπουργό, οι ανάγκες της περιοχής για εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό είναι μεγάλη, γι’ αυτό η δημιουργία εκπαιδευτικών υποδομών θα βοηθήσει τόσο τον τουρισμό όσο και την περιοχή. 

Ακόμα αναφέρθηκε στον Υπουργό ότι η Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου παρά τη μεγάλη συνεισφορά της στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου, αντιμετωπίζεται από το κράτος ως ο φτωχός συγγενής. Από την περιοχή, τονίστηκε, απουσιάζουν σοβαρά έργα υποδομής και ανάπτυξης, με εξαίρεση τη μαρίνα Αγίας Νάπας, το οποίο αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ειδική αναφορά έγινε στο διαχρονικό αίτημα του  Επιμελητηρίου Αμμοχώστου για μεταφορά της έδρας του ΑΞΙΚ στην επαρχία Αμμοχώστου.

Όπως αναφέρθηκε, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου, εντοπίζοντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η ξενοδοχειακή βιομηχανία του τόπου, σε σχέση με το θέμα της εξεύρεσης ικανού, κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού, αντάξιο να ανταποκρίνεται στις ψηλές προδιαγραφές του τουριστικού μας προϊόντος, έχει επεξεργασθεί πρόταση του με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, εδώ και πέρα από δεκαπέντε χρόνια, την οποία είχε υποβάλει στις αρμόδιες αρχές του Κράτους, για δημιουργία Ακαδημίας Τουρισμού υψηλών προδιαγραφών και με έδρα την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. (Υπουργείο Παιδείας, Κοινοβουλευτική Επιτροπή Τουρισμού, Υπουργείο Τουρισμού, Γραφείο Προγραμματισμού).

Δυστυχώς, επισημάνθηκε, όλες αυτές οι προσπάθειες που θα συνέβαλλαν και στην επίλυση πολλών προβλημάτων της περιοχής (οικονομικής και κοινωνικής υφής), δεν καρποφόρησαν.

Ως εκ τούτου, τόνισε η αντιπροσωπεία του  Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, το κράτος επιβάλλεται τώρα να μεταφέρει την έδρα του ΑΞΙΚ στην Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου για να στηριχθεί η περιοχή, ο τουρισμός και οι νέοι. 

Ο κ. Προδρόμου εξέφρασε τη θέληση του να συμβάλει στη δημιουργία εκπαιδευτικών υποδομών, ενώ για το ΑΞΙΚ είπε ότι το θέμα διαχείρισης του ανήκει αποκλειστικά στο ΤΕΠΑΚ, με βάση το Μνημόνιο που υπέγραψε το Υπουργείο Παιδείας με το ΤΕΠΑΚ.  


Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου

LIVE STREAMING

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy


Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy


Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting