Γενικές Ειδήσεις Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021

Συντονισμός Επιμελητηρίου και βουλευτών Αμμοχώστου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συντονισμός Επιμελητηρίου και βουλευτών Αμμοχώστου 
για επίλυση προβλημάτων στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου 
  • Παπαθωμάς: Απαιτείται συλλογική προσπάθεια από όλους

Την προώθηση, αντιμετώπιση και επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, συζήτησαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) και οι βουλευτές Αμμοχώστου.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Αυγουστίνος Παπαθωμάς ανέφερε στους βουλευτές ότι η αναβάθμιση της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου απαιτεί συλλογική προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της επαρχίας. 

Στόχος του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, είπε, είναι ο συντονισμός όλων των φορέων για ανάληψη κοινών δράσεων προς την κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου και ότι είναι υψίστης σημασίας να διεκδικήσουμε, με συντονισμένες και συλλογικές προσπάθειες, την εκτέλεση έργων υποδομής και επενδύσεις σε νέους τομείς δραστηριότητας στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, όπως τους τομείς εκπαίδευσης, υγείας, υψηλής τεχνολογίας και πράσινης ενέργειας. Η επιτυχία μιας πολύπλευρης ανάπτυξης σε νέους τομείς θα απαγκιστρώσει την επαρχίας μας από την σχεδόν ολοκληρωτική εξάρτηση της στον Τουρισμό.

Επίσης, ο κ. Παπαθωμάς ενημέρωσε τους βουλευτές για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το ΕΒΕΑ για καταδίκη των νέων τουρκικών προκλήσεων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου το ΕΒΕΑ έχει έντονη άποψη κατά της δημιουργίας ενός υπερ – δήμου στην επαρχία. Ακόμα ο κ. Παπαθωμάς έθιξε το θέμα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην Επαρχία Αμμοχώστου. 

Οι βουλευτές από την πλευρά τους εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ενημέρωση και ανάφεραν ότι θα συμβάλουν στις προσπάθειες του ΕΒΕΑ για ενίσχυση της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Ταυτόχρονα ζήτησαν από το Επιμελητήριο Αμμοχώστου να αναλάβει πρωτοβουλίες για συντονισμό των ενεργειών για την διεκδίκηση έργων υποδομής και επενδύσεις σε νέους τομείς δραστηριότητα.

Γκαλερι

LIVE STREAMING

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy


Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy


Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting