Γενικές Ειδήσεις Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021

Σημαντική για την Κύπρο η βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας

Σημαντική για την Κύπρο η βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας

• Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργού Μεταφορών στην Ε. Ένωση

Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Κύπρου, η οποία μαζί με ακόμα επτά κράτη – μέλη της Ε. Ένωσης, υπογράφουν διακήρυξη για βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας στο χώρο της Ε. Ένωσης.

Η πρωτοβουλία αυτή, που αναπτύχθηκε στο Συμβούλιο Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας της Ε. Ένωσης από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο, είναι σημαντικότατη για τη χώρα μας, η οποία στηρίζεται στην καλή αεροπορική συνδεσιμότητα για την προσέλκυση τουριστών. 

Η εξεύρεση λύσεων στον τομέα της αεροπορικής συνδεσιμότητας είναι πιο αναγκαία σήμερα, όπου λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, η αεροπορική κίνηση έχει μειωθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατάθεσε ο κ. Καρούσος ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά 68% το 2021, έναντι του 2019, γεγονός που καθιστά την αεροπορική συνδεσιμότητα πολύ σημαντική για τον τουρισμό.

Επίσης, το Επιμελητήριο Αμμοχώστου εκτιμά ότι η ρύθμιση του θέματος αυτού θα βοηθήσει την Κύπρο και στο πρόβλημα της εποχικότητας, αφού τους χειμερινούς μήνες οι πτήσεις είναι ελάχιστες, αν όχι λιγοστές, από και προς Ευρωπαϊκούς προορισμούς, ενώ τις περισσότερες φορές οι τιμές των εισιτηρίων είναι στα ύψη.

Είναι σημαντικό, επισημαίνει το Επιμελητήριο Αμμοχώστου ότι η πρωτοβουλία της Κύπρου τυγχάνει της στήριξης από 11 χώρες – μέλη της Ε. Ένωσης. 
 
Η πρωτοβουλία της Κύπρου εστιάζει στα προβλήματα συνδεσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι χώρες στην περιφέρεια της ΕΕ λόγω της έλλειψης συνδέσεων, κάτι που δημιουργεί αύξηση των τιμών και περιορισμένες επιλογές.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι δημιουργία πιο συστηματικών εργαλείων, με σχεδιασμό σε βάθος τριετίας, για στήριξη της συνδεσιμότητας μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ, ιδιαίτερα των πιο απομακρυσμένων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting