Γενικές Ειδήσεις Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ δήμου Αμμοχώστου και δήμου Αγίας Νάπας

Yπογράφηκε στις 21 Ιανουαρίου, στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» της Αγίας Νάπας, το Μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ του Δήμου Αμμοχώστου και του Δήμου Αγίας Νάπας. Το θέμα του Μνημονίου είναι η δημιουργία εκθεσιακού χώρου μέσα στο υφιστάμενο Μουσείο όπου θα φιλοξενείται προσωρινά η Δημοτική Πινακοθήκη της κατεχόμενης πόλης μας. Η συλλογή των πινάκων αριθμεί 180 έργα διασήμων Κυπρίων και Ελλαδιτών καλλιτεχνών. Μεταξύ των οποίων του Πολ Γεωργίου, Στ. Βότση, Κάνθου, Κάσιαλου, Διαμαντή, Χρ. Σάββα, Νικολαίδη, Μώραλη, Κόντογλου, Τσαρούχη, Γκίκα κ.α.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττος , ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμμοχώστου για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία και σημείωσε πως ο εμπλουτισμός του Μουσείου (το οποίο συγκαταλέγεται στα δέκα καλύτερα της Ευρώπης) με αυτά τα έργα, θα κρατά άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής αλλά και θα προβάλει στους επισκέπτες του το πολιτικό μας πρόβλημα. Χαρακτήρισε επίσης σημαντική την στιγμή που παραπέμπει στις ρίζες, τον πολιτισμό μας με τη σκέψη στον Μητροπολιτικό Δήμο της Αμμοχώστου. Τέλος ευχήθηκε όπως τα έργα επιστρέψουν σύντομα στην φυσική τους έδρα.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Δρ. Σίμος Ιωάννου, ευχαρίστησε τον ομόλογο του, αναφέροντας πως τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Ευχήθηκε δε όπως οι πίνακες επιστρέψουν το συντομότερο στην Αμμόχωστο.

Ευχαριστίες απηύθυναν και οι δύο Δημάρχοι προς την δικοινοτικη επιτροπή και στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, καθώς επίσης και στις επιτροπές των Δήμων που ασχολήθηκαν και τροχιοδρόμησαν το συγκεκριμένο Μνημόνιο. 

LIVE STREAMING

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy


Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy


Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting