Γενικές Ειδήσεις Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022

Μέρες αγάπης, μέρες προσφοράς για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου

Επί τη ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησίας και στήριξης της οργανισμών ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου επισκέφθηκαν τους χώρους τριών κέντρων φιλανθρωπικού χαρακτήρα της επαρχίας κατά τις οποίες παραδόθηκαν επιταγές για οικονομική ενίσχυση. 

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό κέντρο «Απόστολος Παύλος» στο Λιοπέτρι το οποίο λειτουργεί εθελοντικά ως κέντρο Ημέρας/εκπαίδευσης/φροντίδας – θεραπείας και ψυχαγωγίας ατόμων με νοητική υστέρηση ή άλλες διανοητικές παθήσεις, ηλικίας άνω των 21 ετών, από το 1989. Στο κέντρο παρέχεται εκπαίδευση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης και απασχόλησης στην οικιακή οικονομία, τη ξυλουργική, την καλαθοπλεκτική και την αρτοποιεία από προσοντούχο προσωπικό. Το κέντρο σήμερα φιλοξενεί περισσότερα από 40 άτομα. Είναι μέγιστης σημασίας η οικονομική και άλλους είδους συνεισφορά προς το κέντρο από οργανώσεις, φορείς και άτομα καθότι οι ανάγκες του κέντρου σήμερα δεν καλύπτονται με τις υφιστάμενες παροχές. Την αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου συνόδεψε ο Κοινοτάρχης Λιοπετρίου κος. Βάσος Μανώλη.



Με την συνοδεία του Δήμαρχου Σωτήρας, κου. Γεώργιου Τάκκα η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου επισκέφθηκε στη συνέχεια το Κέντρο ημέρας για τα άτομα με αυτισμό «Smile Project» στη Σωτήρα. Το κέντρο ημέρας είναι ένα πρόγραμμα του Σωματείου «Στήριξη Αυτισμού Αμμοχώστου». Το Σωματείο αποσκοπεί στη στήριξη των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου με διάφορες δράσεις, με κύριο στόχο τη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης και Φροντίδας για άτομα με αυτισμό άνω των 21 ετών, εξ ου και η δημιουργία του κέντρου ημέρας το 2019 ως το πρώτο σπίτι στην επαρχία που φιλοξενεί και απασχολεί τα άτομα αυτά. Σήμερα το κέντρο φιλοξενεί έξι (6) άτομα. Πέραν της λειτουργίας του κέντρου ημέρας, το Σωματείο «Στήριξη Αυτισμού Αμμοχώστου» στηρίζει τις οικογένειες των ατόμων με αυτισμό με παροχή ψυχολογικής βοήθειας, λειτουργεί σχολείο για παιδιά με αυτισμό τους καλοκαιρινούς μήνες, εκπαιδεύει άτομα για υποστήριξη (φροντίδα παιδιών, σχολικούς βοηθούς κτλ.) και προσφέρει κατ΄οίκον εκπαίδευση με κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό.



Οι επισκέψεις ολοκληρώθηκαν με επίσκεψη στο Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (ΚΕΠΑ) στο Παραλίμνι. Το ΚΕΠΑ είναι Φιλανθρωπικό Ίδρυμα και ξεκίνησε το έργο του το 1998, με στόχο την έμπρακτη εκδήλωση χριστιανικής αγάπης προς κάθε αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο. Το ΚΕΠΑ προσφέρει δωρεάν κατ’ οίκον διανομή ζεστού φαγητού, ένδυση και υπόδηση σε άπορες οικογένειες («Συσσίτιο»), δωρεάν φιλοξενία και ανακουφιστική φροντίδα σε καρκινοπαθείς, υποτροφίες και βοηθήματα σε άπορους φοιτητές και μαθητές, στέγη για εμπερίστατες οικογένειες (θύματα οικογενειακής βίας), δωρεάν μαθήματα Γαλλικών και δωρεάν φιλοξενία συνεδριάσεων - εκδηλώσεων εθελοντικών οργανισμών. Επίσης το ΚΕΠΑ φιλοξενεί δωρεάν το Ειδικό Σχολείο για παιδιά με ειδικές ικανότητες «Φάρος Ζωής», συμπαραστέκεται στις Ιεραποστολικές προσπάθειες της Εκκλησίας, ενώ έχει αναπτύξει πρότυπο κέντρο Φροντίδας και Αποκατάστασης ηλικιωμένων και αναπήρων, το κοινωνικό Παντοπωλείο για άπορες οικογένειες «Καλάθι Αγάπης» και κοινωνικό Φροντιστήριο για δωρεάν μαθήματα σε άπορους μαθητές.



Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου τα κέντρα επισκέφθηκαν ο Αντιπρόεδρος Εμπορίου κος. Μιχάλης Βασιλείου, ο Αντιπρόεδρος Βιομηχανίας κος. Πιερής Γυψιώτης, ο Επίτιμος Γραμματέας κος. Ανδρέας Φιλίππου και ο κος. Χρίστος Κυριάκου, μέλος του Συμβουλίου. Παρούσα ήταν και η κα. Ελένη Χαραλάμπους, από το προσωπικό του Επιμελητηρίου.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting