Γενικές Ειδήσεις Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Δήμος Αμμοχώστου: Συναντήσεις με τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Κύπρο κ. Gabriel Ferran και την Πρέσβειρα της Ιταλίας στην Κύπρο κα. Federica Ferrari Bravo.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Δρ. Σίμο Ιωάννου, Μιχάλη Βασιλείου ( ΔΗΣΥ) , Χρύσανθο Ζαννέτο ( Ακελ) , Ανδρέα Μορφιτη ( Αλληλεγγύης) και η κα. Μαριλενα Μανώλη Δημοτική Γραμματέας του Δήμου Αμμοχώστου είχαν χθες συναντήσεις με τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Κύπρο κ. Gabriel Ferran και την Πρέσβειρα της Ιταλίας στην Κύπρο κα. Federica Ferrari Bravo. 

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους πρέσβεις για τις ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τα διαβήματα που γίνονται για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.Οι πρέσβεις ενημερώθηκαν επίσης για την πρόσφατη αποστολή του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από κάλεσμα της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μας κας Roberta Metsola αλλά και τις επικείμενες ενέργειας που προτίθεται ο Δήμος Άμμοχωστου να προβεί πριν τη λήξη της παρούσας θητείας του.Ο Δήμαρχος ζήτησε την στήριξη τους καθότι ανέκαθεν οι δύο αυτές χώρες ήταν και είναι φιλικά προσκείμενες προς την Κύπρο αλλά και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες στο θέμα της Κύπρου και ιδιαίτερα της Αμμοχώστου. Οι δύο πρέσβεις αφού ενημερώθηκαν για τα πιο πάνω ανέφεραν ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν κυρίως τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο και υποσχέθηκαν στον βαθμό που τους αναλογεί να πράξουν το μέγιστο που  μπορούν ούτως ώστε η Αμμόχωστος να αποτελέσει το κλειδί της λύσης του Κυπριακού.

ΠΗΓΗ: Δήμος Αμμοχώστου 

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting