Γενικές Ειδήσεις Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Αν χαθεί ο κοινωνικός ιστός της Αμμοχώστου, δεν θα υπάρχει επιστροφή

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, 22/3/2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Λύσης “Παύλος Λιασίδης” στη Λάρνακα, Ανοικτή Συγκέντρωση Αμμοχωστιανών για ενημέρωση από τον Δήμαρχο Δρ. Σίμο Ιωάννου σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στην Αμμόχωστο. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν τόσο για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πόλη μας όσο και για τις ενέργειες που έχει διενεργήσει και που προγραμματίζει να κάνει ο Δήμος Αμμοχώστου στο άμεσο μέλλον σχετικά με αυτές. 

«Πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην Αμμόχωστο», δήλωσε ο Δήμαρχος Δρ. Σίμος Ιωάννου, προσθέτοντας πως «παρά τις δυσμενείς διεθνείς συγκυρίες, οφείλουμε να μην επαναπαυόμαστε γιατί αν χαθεί ο κοινωνικός ιστός της κατεχόμενης πόλης, δε θα υπάρχει επιστροφή».

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε «σημαντική» τη συνάντηση που είχε με τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Colin Stuart στον οποίο, δόθηκαν οι θέσεις του Δήμου Αμμοχώστου για την Αμμόχωστο, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στα οδοφράγματα και στη μεγάλη εκστρατεία διαφώτισης του Δήμου της κατεχόμενης πόλης σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου για προβολή του θέματος της Αμμοχώστου.

Αναφορά έκανε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Αμμοχώστου με τον Δήμο Πειραιώς το 2022 και στην παραλαβή «των εικαστικών έργων που ανήκαν στην Δημοτική Πινακοθήκη Αμμοχώστου και εκτίθενται προσωρινά στο Μουσείο ΘΑΛΑΣΣΑ στην Αγία Νάπα μέχρι την επιστροφή τους στη βάση τους στην Αμμόχωστο».

Ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου δήλωσε επίσης, ότι «σε τέτοιες κρίσιμες ώρες έχει μεγάλη σημασία η ενότητα και συνεννόηση μεταξύ όλων, σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, πολιτικών δυνάμεων και κοινωνίας με στόχο την επανένωση της Κύπρου». Επεσήμανε ότι «ο Δήμος Αμμοχώστου δηλώνει πρόθυμος να ακούσει, να μιλήσει και να συζητήσει με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο δημότη σχετικά με όλα τα θέματα τα οποία προβληματίζουν το καθένα» και συνέχισε εξηγώντας ότι πρέπει «να μείνουμε ψύχραιμοι, ενωμένοι, επιδεικνύοντας σεβασμό στην οποιανδήποτε άλλη άποψη και να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας που δεν είναι άλλος παρά η επιστροφή στην πόλη μας».

Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας ότι «τίποτα δεν τελείωσε» και ότι «πρέπει να παλέψουμε κυρίως για τις επόμενες γενιές». 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος Εμπορίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου κος. Μιχάλης Βασιλείου και ο Αντιπρόεδρος Τουρισμού του Επιμελητηρίου κος. Χρίστος Αγγελίδης.

Πηγές: Διάλογος  & Δήμος Αμμοχώστου 
 

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting