Γενικές Ειδήσεις Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το Επίσημο Δείπνο του εορτασμού της επετείου των 70 χρόνων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 1ης Ιουνίου 2023 στην Αγία Νάπα το Επίσημο Δείπνο του εορτασμού της επετείου των 70 χρόνων δράσης και προσφοράς του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου στα επιχειρηματικά και οικονομικά δρώμενα της Κύπρου. 

Κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου παρουσιάστηκε το διαχρονικό έργο που επιτελέστηκε από το Επιμελητήριο Αμμοχώστου από το 1952 που ιδρύθηκε, προς όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το έργο τα 70 χρόνια ζωής του. Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου, μέσα από τη μακρόχρονη αυτή πορεία του, όχι μόνο κρατήθηκε ζωντανό παρά τις αντιξοότητες και δυσκολίες της Τουρκικής Εισβολής του 1974, αλλά συνέχισε να έχει καταλυτικό ρόλο στη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας με πολλαπλούς τρόπους. Επιπρόσθετα το Επιμελητήριο προωθεί την ανάπτυξη και ευημερία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου ενώ παράλληλα αποτελεί σημαντικό φορέα του εθνικού θέματος με ουσιαστική συμβολή στη διατήρηση τόσο των δεσμών των νέων γενεών των Αμμοχωστιανών με την κατεχόμενη Πόλη όσο και της ταυτότητας του Βαρωσιώτη. 

Μετά την εισβολή του 1974, οι εκτοπισμένοι επιχειρηματίες της πόλης, κουβαλώντας μαζί τους τις εμπειρίες, τις ικανότητες και τη γνώση, επαναδραστηριοποιήθηκαν επιχειρηματικά στις επαρχίες που προσωρινά εγκαταστάθηκαν και σε όλους τους τομείς, μεγαλουργώντας, συντείνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό στο μεταπολεμικό Οικονομικό θαύμα. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου είναι το μόνο προσφυγικό Επιμελητήριο του τόπου με τα μέλη του να δραστηριοποιούνται διασκορπισμένα στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. 49 χρόνια το Επιμελητήριο δραστηριοποιείται εκτός της έδρας του – απόδειξη ότι το σθένος και ο ζήλος του επιχειρηματικού κόσμου της Αμμοχώστου παραμένουν αναλλοίωτα και ζωντανά. Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου πρέπει να μείνει και θα παραμείνει ζωντανό. 
Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κυρία Αννίτα Δημητρίου η οποία είχε θέσει υπό την αιγίδα της την όλη εκδήλωση, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κύριος Γιώργος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πειραιώς κύριος Βασίλειος Κορκίδης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, κύριος Αυγουστίνος Παπαθωμάς. 

Το Επίσημο Δείπνο τίμησαν με την παρουσία τους και ο Υπουργός Άμυνας κύριος Μιχάλης Γιωργάλλας, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κυρία Άννα Κουκκίδη - Προκοπίου, η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κυρία Μαρίνα Χατζημανώλη, ο Υφυπουργός Τουρισμού κύριος Κώστας Κουμή ως επίσης άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι. Ανάμεσα τους Βουλευτές Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου καθώς και επιχειρηματίες, μέλη, φίλοι και συνεργάτες του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου. 
Πέραν των χαιρετισμών, κατά τη διάρκεια της βραδιάς έγινε προβολή για την ιστορική αναδρομή του Επιμελητηρίου καθώς και δηλώσεις και αφιέρωμα σε όλους τους πρώην Προέδρους του Επιμελητηρίου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε από καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Στέλλας Γεωργιάδου. Παρουσιάστρια ήταν η δημοσιογράφος κυρία Βίβιαν Κανάρη.

Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου ευχαριστεί θερμά τον Platinum Χορηγό IRON FX και όλους τους Silver Χορηγούς της εκδήλωσης: Mavroudis Global Transportation and Logistics Ltd., Salamis Organisation, Island Oil (Holdings) Ltd., Nissi Beach Resort, Atlas Pantou Co Ltd., CARAMONDANI BROS PLC LTD., TERRA NAVIS Ltd., FRP Advisory, Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών, K. Kyhtreotis Holdings Public Ltd. και Olympia Ocean Carriers Ltd.

   
 

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting