Γενικές Ειδήσεις Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η διάλεξη του ΤΕΠΑΚ και του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου για την τεχνητή νοημοσύνη, στην επαρχία Αμμοχώστου

Πρόκειται για την 1η διάλεξη του 2ου κύκλου της σειράς ανοικτών διαλέξεων που διοργανώνεται από ΤΕΠΑΚ και Επιμελητήριο Αμμοχώστου στην περιοχή, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που διατηρείται μεταξύ των δύο οργανισμών, με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής για τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με την επιστημονική συμβολή του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου.  

Η χθεσινοβραδινή διάλεξη με τίτλο «Artificial Intelligence: Το Chat GPT στη ζωή και στην καθημερινότητά μας» πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, με ομιλητή τον Πρόεδρο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του ΤΕΠΑΚ, Αναπληρωτή Καθηγητή, Δρ. Σωτήριο Χατζή. Ο Δρ. Χατζής είναι πτυχιούχος Μηχανικός Υπολογιστών και κάτοχος διδακτορικού στα Παραγωγικά Μοντέλα Στατιστικής Μηχανικής Μάθησης, ενώ συμπεριλαμβάνεται στο κορυφαίο 2% των ειδικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη σύμφωνα με τη γνωστή κατάταξη του πανεπιστημίου Στάνφορντ.  Στην ομιλία του, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΠΑΚ παρουσίασε τις δυνατότητες και τις προκλήσεις που παρουσιάζει αυτή η επαναστατική τεχνολογία καθώς και την επίδρασή της σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. 

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Προέδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου κύριος Χαράλαμπος Μανώλη, ανακοίνωσε: «σε συνέχεια της επιτυχίας που σημείωσε η διεξαγωγή της σειράς Ανοικτών Πανεπιστημιακών Διαλέξεων του ΤΕΠΑΚ και του Επιμελητηρίου μας από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2023, οι διαλέξεις στην Επαρχία θα συνεχιστούν και φέτος». Ο κύριος Μανώλη ευχαρίστησε το ΤΕΠΑΚ «για τη μέχρι σήμερα άριστη συνεργασία» και εξέφρασε την ικανοποίηση του Επιμελητηρίου για το αποτέλεσμα των διαλέξεων που έλαβαν χώρα μέχρι τώρα. «Προσμένουμε και προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στο θέμα της διάλεξης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ είπε ότι «πρόκειται για ένα πολύ επίκαιρο θέμα που απασχολεί σήμερα ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών καθώς και την κοινωνία μας». 

Στον δικό της χαιρετισμό, εκ μέρους του Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, η Λειτουργός Κωνσταντία Κούσουλου  καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στη διάλεξη και μετέφερε τις ευχαριστίες του Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη προς το Επιμελητήριο Αμμοχώστου για αυτήν τη γόνιμη και παραγωγική συνεργασία προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Στόχος των διαλέξεων αυτών, όπως είπε, είναι να καταστεί το ΤΕΠΑΚ ακόμη πιο ανοικτό και προσβάσιμο προς την κοινωνία, παρέχοντας στους πολίτες ενημέρωση για τα τελευταία επιστημονικά επιτεύγματα και τεχνολογικές εξελίξεις σε διάφορους τομείς. 

Με το τέλος της ομιλίας, ακολούθησε υποβολή ερωτήσεων και σχόλια από τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες της διάλεξης, στους/στις οποίους/οποίες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης τα άτομα που παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το Λειτουργό της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου, Δρ. Κωνσταντίνο Δημητρούλα για τις σπουδές στο ΤΕΠΑΚ καθώς και για τα νέα και υφιστάμενα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. 

   

  
 

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting