Γενικές Ειδήσεις Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Επίσκεψη Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στα γραφεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι

Η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ. Μαρία Παναγιώτου, πραγματοποίησε περιοδεία στην επαρχία Αμμοχώστου στις 25 Απριλίου 2024, με συνοδεία ομάδας αποτελούμενη και από τον κύριο Ανδρέα Γρηγορίου, Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου και τον κύριο Μάκη Αντωνιάδη, Αναπληρωτή Διευθυντή του τμήματος Γεωργίας.

Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε και τα γραφεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, με αποτέλεσμα την ενημέρωση και ανταλλαγή τοποθετήσεων και απόψεων για διάφορα θέματα που το Επιμελητήριο έθεσε προς συζήτηση. (σχετικό υπόμνημα παραδόθηκε στην Υπουργό από το Επιμελητήριο). 

Την Υπουργό υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, κύριο Χαράλαμπο Μανώλη ο οποίος και προήδρευσε της συνάντησης. Παρόντες ήταν επίσης και επιχειρηματίες της Επαρχίας Αμμοχώστου. 

Μεταξύ των θεμάτων της ατζέντας η παράνομη πώληση πατατών παραγωγής άλλων χωρών ως κυπριακών στην Ελληνική αγορά και τα προβλήματα/εμπόδια στην ανάπτυξη της Επαρχίας Αμμοχώστου με την καθυστέρηση του έργου ανάπλασης του ποταμού Λιοπετρίου, με τους περιορισμούς βάσει της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του υπό εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου Παραλιμνίου - Αγίας Νάπας - Δερύνειας και η απουσία στήριξης του κράτους. Επιπρόσθετα έγινε αναφορά από το Επιμελητήριο για την ανάγκη περισσότερης ενημέρωσης για τα Σχέδια επιχορηγήσεων του Υπουργείου και για νέες νομοθεσίες που εμπίπτουν στη δράση του. 

Ενόψει της περιοδείας της στην Επαρχία Αμμοχώστου, νωρίτερα την ίδια ημέρα, η Υπουργός επισκέφθηκε το αλιευτικό καταφύγιο Λιοπετρίου. Στην επίσκεψη το Επιμελητήριο Αμμοχώστου εκπροσώπησε ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του κύριος Γιώργος Μαυρουδής. 

 

 
 

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting