Γενικές Ειδήσεις Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

10 Χρόνια Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές

Το διετές Πρόγραμμα Σπουδών ‘Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές’ της Ανώτερης Δημόσιας Σχολής ΜΙΕΕΚ συμπλήρωσε φέτος δέκα χρόνια λειτουργίας. Το 2016, το πρόγραμμα είδε τους πρώτους απόφοιτους να εντάσσονται στην αγορά εργασίας. Κάποιοι μάλιστα από τους απόφοιτους των τελευταίων οκτώ χρόνων βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις.

«Είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση» μας είπε η κυρία Λίνα Έλληνα, Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του Προγράμματος, «που βλέπω τους περισσότερους φοιτητές μας να εργοδοτούνται στον ευρύτερο τομέα της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας πριν καν τελειώσουν τις σπουδές τους. Τα σχόλια που εισπράττουμε από τη βιομηχανία αλλά και από έγκριτους ακαδημαϊκούς του εξωτερικού των επιτροπών αξιολόγησης είναι πολύ θετικά και ενθαρρυντικά.»

Ο πολυδύναμος συνδυασμός της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (που συνεισφέρει 10% στο ΑΕΠ) και της ναυτιλίας (που συνεισφέρει άλλα 7%) είναι ένα εφόδιο που προσφέρει στους απόφοιτους πολλαπλές επιλογές εργοδότησης. Το πρόγραμμα έχει να επιδείξει πλούσια δράση εντός και εκτός αιθουσών διδασκαλίας με έμφαση στα soft skills και τη δικτύωση. Με συμμετοχή σε προγράμματα Erasmus, επισκέψεις σε εταιρείες κι εκθέσεις, επισκέπτες ομιλητές, συνεργασίες με άλλα τριτοβάθμια αλλά κι επαγγελματικά ιδρύματα.

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους εκπαιδευτές που προέρχονται από τη βιομηχανία και φέρνουν μαζί τους τις εξελίξεις στον κλάδο καθώς διαμορφώνονται, πολύ πριν γραφτούν σε διδακτικά βιβλία. Τα μαθήματα είναι βραδινά για να παρέχεται η δυνατότητα σε εργαζόμενους να τα παρακολουθήσουν και χωρίς δίδακτρα. Κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα mieek.ac.cy. Η επιλογή των φοιτητών γίνεται με μοριοδότηση (χωρίς εξετάσεις) σύμφωνα με τα κριτήρια που βρίσκονται στην ιστοσελίδα.
 

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting