Γενικές Ειδήσεις Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024

Επίσκεψη του Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου φιλοξένησε στα γραφεία του στο Παραλίμνι τον Υφυπουργό Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας Δρ. Νικόλα Ιωαννίδη με συνοδεία του την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024. Στη συνάντηση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κύριο Χαράλαμπο Μανώλη, ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου κύριος Γιάννης Καρούσος, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου – Δερύνειας κύριος Γιώργος Νικολέττος, ο Δήμαρχος Αγ. Νάπας κύριος Χρίστος Ζαννέττου καθώς και Προέδροι οργανωμένων συνόλων και επιχειρηματίες της επαρχίας Αμμοχώστου.

Ο κύριος Μανώλη καλωσόρισε τον Υφυπουργό και έδωσε Συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του νεοσύστατου Υφυπουργείου και ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ ο Δρ. Ιωαννίδης με τη σειρά του εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη σχετική επίσκεψη και διαβεβαίωσε ότι στόχος είναι η συνεργασία με απώτερο σκοπό την επίλυση προβλημάτων.

Ακολούθησε στη συνέχεια συζήτηση γύρω από θέματα που αφορούν την επαρχία Αμμοχώστου και άπτονται (άμεσα ή έμμεσα) των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας. Μεταξύ αυτών, η νόμιμη και παράτυπη / παράνομη μετανάστευση, η σύναψη διακρατικών συμφωνιών με τρίτες χώρες, η πολιτική επαναπατρισμού και απελάσεων και η ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα. Επί τάπητος τέθηκαν προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα της επαρχίας Αμμοχώστου όσον αφορά τόσο την εγκατάσταση στην επαρχία μεταναστών που είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι, ιδιαίτερα δε, σε τουριστικές περιοχές της, όσο και τις δυσκολίες σε σχέση με την εργοδότηση υπηκόων τρίτων χωρών. 

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, ο κύριος Χαράλαμπος Μανώλη εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Υφυπουργό για την επίσκεψη του, την οποία χαρακτήρισε ως εποικοδομητική. Ο Δρ. Νικόλας Ιωαννίδης ευχαρίστησε τους πάντες για την παρουσία και την ανταλλαγή απόψεων, και σημείωσε πώς επιθυμία είναι η διατήρηση ενός ανοιχτού καναλιού επικοινωνίας, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και της Κύπρου γενικότερα. 



ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting