Γενικές Ειδήσεις Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024

Συμμετοχή ΕΒΕΑ στη διαδικασία έγκρισης και λειτουργίας των προγραμμάτων ΜΙΕΕΚ στην Επαρχία Αμμοχώστου

Αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, παρευρέθηκε στη διαδικασία αξιολόγησης και πιστοποίησης των προγραμμάτων σπουδών των ΜΙΕΕΚ στην Επαρχία Αμμοχώστου από το φορέα ΔΙΠΑΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30/09/2024 στην Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου. 

Η διαδικασία αυτή είναι προαπαιτούμενο για την ίδρυση, έγκριση και λειτουργία των προγραμμάτων ΜΙΕΕΚ στην Επαρχία Αμμοχώστου και η παρουσία οργανωμένων εργοδοτικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής είναι πολύ σημαντική για την ανάδειξη της αναγκαιότητας των προγραμμάτων στην τοπική οικονομία και αγορά εργασίας. 

Η λειτουργία των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων στην επαρχία Αμμοχώστου αποτέλεσε διαχρονικό αίτημα του ΕΒΕΑ αφού η Επαρχία Αμμοχώστου ήταν μέχρι σήμερα η μοναδική επαρχία στην Κύπρο που δεν στέγαζε προγράμματα των ΜΙΕΕΚ. Τα υψηλής ποιότητας προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης που προσφέρουν, θα δώσουν την ευκαιρία στους νέους να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες σε αναπτυσσόμενους επαγγελματικούς τομείς στους οποίους απασχολείται ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της επαρχίας μας, όπως για παράδειγμα στα πεδία των ξενοδοχειακών, της εστίασης και της βιομηχανίας.

Αναμφίβολα η λειτουργία προγραμμάτων που προσφέρουν τα ΜΙΕΕΚ θα έχει μεγάλη ανταπόκριση καθώς αφορούν τομείς με μεγάλη ζήτηση στην τοπική αγορά εργασίας, ενώ θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως δυνατότητα απόκτησης όλων των εφοδίων για εισχώρηση σε αυτήν. 

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting