Χρ. Δημητριάδης & Σια Λτδ Wednesday, 1 March 2023

Χρ. Δημητριάδης & Σια Λτδ

#Γνωρίστεταμέλημας

Σήμερα παρουσιάζουμε την εταιρεία - μέλος μας Χρ. Δημητριάδης & Σια Λτδ.

Η εταιρεία Χρ. Δημητριάδης & Σια Λτδ ιδρύθηκε το 1953 στην Αμμόχωστο από τον Χριστόδουλο Δημητριάδη. Αρχικά δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των τροφίμων, εισάγοντας το πρώτο συσκευασμένο κρέας στην Κύπρο από την Γαλλία (poly-beef) με εξαγωγές του προϊόντος στην Αίγυπτο. Aργότερα συνέχισε με εισαγωγές ξηρών καρπών, παστών φρούτων και άλλων προϊόντων από την υποσαχάρια Αφρική. Ακολούθως το 1962 επεκτάθηκε στον τομέα των αυτοκινήτων και εξαρτημάτων, κερδίζοντας τις αντιπροσωπείες της Piaggio Vespa, Daihatsu και Κubota ενώ αργότερα υπήρξε και συνεργασία με την Fiat. 

Πέραν από την Κυπριακή αγορά, εξαγωγές προϊόντων των προαναφερθέν εργοστασίων είχαν γίνει σε Σύρια, Ισραήλ, Αγγλία και Ιρλανδία. Παράλληλα, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων μεγάλωνε με αγορά γης, εμπορικές αναπτύξεις σε Λευκωσία και Αμμόχωστο, ξενοδοχειακά διαμερίσματα αλλά και το παραθαλάσσιο Watergate Hotel στην Αμμόχωστο.

Η εταιρεία σήμερα διοικείται από την τρίτη γενιά με ιδιοκτήτη τον εγγονό του ιδρυτή με το ίδιο όνομα και δραστηριοποιείται στον τομέα τόσο των ακινήτων προσφέροντας κυρίως εμπορικά ακίνητα προς ενοικίαση σε ποιοτικούς ενοικιαστές με συμβάσεις μίσθωσης τύπου triple-net όσο και των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων (private equity), καταβάλλοντας προσπάθειες για εξεύρεση ταλαντούχων διαχειριστών ανά το παγκόσμιο με παρόμοιες επενδυτικές φιλοσοφίες για επενδύσεις από κοινού. 

Η αξιοπιστία και η ασφάλεια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα της επιχείρησης, «με επτά και πλέον δεκαετίες επιτυχής επιχειρηματικής δραστηριότητας σε πολλούς και διάσπαρτους τομείς σε τρεις και πλέον ηπείρους, αλλά και ένα μακρόβιες ιστορικό κερδοφορίας», όπως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας δηλώνει. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λέξεις - κλειδιά σε ότι αφορά την επιτυχία της εταιρείας, είναι η σύνεση και η ανθεκτικότητα που είναι και οι αξίες της εταιρείας, μέσα από τις οποίες εκφράζεται η ιδεολογία όλη της εταιρείας. Εξηγεί ότι «σύνεση χρειάζεται για να μπορεί κάποιος να αναγνωρίζει τις καλές ευκαιρίες και τον σωστό χρόνο για να εκτελεί σε αυτές αλλά και για να αποφεύγει τις παγίδες που μπορεί να ακολουθεί η πλειοψηφία σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή», ενώ ανθεκτικότητα «για να μπορεί να αντέξει μια οργάνωση στο βάθος του χρόνου αλλά και για να είναι λειτουργική τόσο σε καλές όσο και κακές εποχές». Ο κος. Δημητριάδης προσθέτει: «Πιστεύουμε στην ενεργή επιχειρηματική δραστηριότητα όμως όχι δραστηριότητα για χάρη της δραστηριότητας αλλά γιατί προσφέρει στην κοινωνία και γιατί εμπλουτίζει ποιοτικά το χαρτοφυλάκιο και την κερδοφορία της εταιρείας».

Πέραν της μακροβιότητας της για τα Κυπριακά δεδομένα, αυτό που κάνει την εταιρεία να ξεχωρίζει σε αυτή την πορεία των 70 χρόνων της, είναι η ανθεκτικότητα που έχει επιδείξει επιβιώνοντας μέσα από την καταστροφική τουρκική εισβολή και ανακάμπτοντας αλλά και η πρωτοπορία, αφού η επιχείρηση ήταν η πρώτη στο νησί που ανέπτυξε εμπορικές σχέσεις με την Ιαπωνία και κάποιες χώρες της υποσαχάριου Αφρικής. Η σύναψη εμπορικών σχέσεων με την Ιαπωνία και η μετέπειτα επέκταση της εταιρείας στο εξωτερικό αποτελούν και τις κορυφαίες και σημαντικότερες στιγμές της εταιρείας.  

Η Χρ. Δημητριάδης & Σια Λτδ. είναι μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου σχεδόν από το έτος ίδρυσης του λόγω της ανάγκης για καλύτερη συνεργασία με την εμπορική κοινότητα των Αμμοχωστιανών αλλά και για προώθηση των συμφερόντων της πόλης της Αμμοχώστου μέσω της επιχειρηματικότητας.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Ιστοσελίδα: www.chrdemetriades.com
Email: contact@chrdemetriades.com
Οδός Πάφου 74, Λεμεσός

*Υ.Γ : Το άρθρο έγινε μετά από συνέντευξη που πήρε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου από την εταιρεία Χρ. Δημητριάδης & Σια Λτδ

Γνωρίστε τα μέλη μας

Friday, 5 July 2024

VALMENA LTD

Monday, 10 June 2024

CTL EUROCOLLEGE - A.PAPATHOMAS LTD

Tuesday, 28 May 2024

Pharmaceutical Trading Co Ltd

Thursday, 16 May 2024

P. IOANNIDES PACKAGING LTD

Wednesday, 24 April 2024

G & I Keses Dairy Products Ltd

Thursday, 11 April 2024

Gantoni General Enterprises LTD

Thursday, 21 March 2024

Amarande Hotel

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

HEADQUARTERS

Gladstonos 26A
Famagusta

PARALIMNI OFFICE

152, Georgiou Gourounia Ave
1st Floor, Office 3, 5281 Paralimni 

Tel.: +357 23829264 | Fax: +357 23829267 | Email: info@famagustachamber.org.cy

LIMASSOL OFFICE

Saint Andrew 339 2nd Floor
Office201
PO BOX 53124
3300 , Limassol

Tel.: +35725370165 | Fax: +35725370291 | Email: info@famagustachamber.org.cy

PIREAS OFFICE

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),

Tel.: | Fax: | Email: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting