Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε. Λτδ Monday, 24 October 2022

PHANOS N. EPIPHANIOU PUBLIC LTD

#Γνωρίστεταμέλημας
 
Σήμερα παρουσιάζουμε την εταιρεία - μέλος μας Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε. Λτδ
 
Ο όμιλος εταιρειών Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε. Λτδ είναι μια από τις κορυφαίες εμπορικές εταιρείες της οικοδομικής και κατασκευαστικής βιομηχανίας της Κύπρου και προσφέρει ολοκληρωμένες και ποιοτικές σειρές προϊόντων και υλικών, πρωτοποριακών λύσεων και υπηρεσιών που απευθύνονται στις ανάγκες ενός μεγάλου φάσματος πελατών. Τα προϊόντα που εμπορεύεται είναι οικοδομικό σίδηρο και προϊόντα χάλυβα, θερμομονωτικά, χημικά και τεχνικά δομικά υλικά, είδη υγιεινής και δάπεδα, συστήματα κλιματισμού Daikin, συστήματα θέρμανσης, αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου, φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ προβαίνει και σε μεταποίηση και εμπορία μεταλλικών υλικών.
 
Η εταιρεία ξεκίνησε από την Αμμόχωστο. Οι πρώτες επιχειρησιακές της δραστηριότητες άρχισαν το 1956 όταν ο ιδρυτής και σημερινός Πρόεδρος της εταιρείας, Φάνος Επιφανίου, αποφάσισε να εμπλακεί με το εμπόριο. Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα έγιναν στην Τράπεζα Κύπρου και μετέπειτα στις Γενικές Ασφάλειες Κύπρου. Προφανώς όμως ο κος. Επιφανίου δεν θεώρησε την θέση του τραπεζικού υπάλληλου σαν θέση μόνιμης καριέρας και προχώρησε τότε σε συνεταιρισμό μαζί με άλλα άτομα, για μικρής μάλλον κλίμακας εμπόριο οικοδομικών και κατασκευαστικών υλικών. Έτσι έκανε τα πρώτα του βήματα μέχρι το 1968 όταν η εταιρεία ενεγράφη επίσημα ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με έδρα την Αμμόχωστο.
 
Tα κύρια πλεονεκτήματα της εταιρείας είναι:
• Ολοκληρωμένη γκάμα δομικών υλικών για όλα τα στάδια της κατασκευής
• Αναγνωρισμένες μάρκες προμηθευτών με πολυετείς συνεργασίες
• Συμβουλευτικός ρόλος από έμπειρο προσωπικό και μηχανολόγους/ μηχανικούς πωλήσεων  
• Συνέπεια στις παραδόσεις με τη χρήση μηχανογραφημένων συστημάτων κεντρικής αποθήκευσης και διανομής
• Εύρωστος, αξιόπιστος οργανισμός με ιστορία πέραν των 50 ετών
 
Τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την εταιρεία Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε. Λτδ. στην πορεία της είναι η Ορθολογιστική σκέψη, οι συντονισμένες ενέργειες με βάση μακροχρόνιο πλάνο και ετήσια σχέδια δράσης. Επίσης η συμμετοχική διεύθυνση, τόσο για την στοχοθέτηση όσο και για την υλοποίηση των πλάνων και η ανάθεση ρόλων σε όλα τα επίπεδα, και ανάθεση ευθύνης με υπευθυνότητα.
 
Οι λέξεις φράσεις - κλειδιά που χαρακτηρίζουν την εταιρεία με βάση τους ιδιοκτήτες της είναι το ήθος και αξιοπιστία, η εστίαση στην πρόοδο και την ανάπτυξη, η συνεχής βελτίωση στις μεθόδους, στις διαδικασίες και στα προϊόντα, η ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και τέλος ο σεβασμός στους συντελεστές της αγοράς και οι καλές πελατειακές σχέσεις.
 
Πολλά τα ορόσημα στην μακρόχρονη πορεία της εταιρείας, μερικά από αυτά είναι τα ακολούθα:
• Η μηχανογράφηση της εταιρείας και ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των σημείων λειτουργίας της, από τους πρώτους οργανισμούς παγκύπρια
• Η κεντρικοποίηση της αποθήκευσης και διανομής σε σύγχρονες, μηχανογραφημένες εγκαταστάσεις
• Η συνεργασία με κορυφαίους προμηθευτές, όπως είναι η Sidenor, η Daikin, η Ytong, η Laufen, η Mapei
• Ο προσανατολισμός της εταιρείας στην εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, προωθώντας κατάλληλα προϊόντα και πρακτικές
• Η είσοδος του οργανισμού στον τομέα της παραγωγής ενέργειας με την εμπορία φωτοβολταϊκών συστημάτων και τη συμμετοχή σε εταιρεία προμήθειας ηλεκτρισμού
 
Όταν η εταιρεία ρωτήθηκε για τους λόγους που είναι εγγεγραμμένη ως μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, δόθηκε η εξής απάντηση:
«Ο ιδρυτής της εταιρείας, Φάνος Επιφανίου, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΕΒΕΑ στην Αμμόχωστο και από την ομάδα των επιχειρηματιών που πρωτοστάτησαν στην εμπορική ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας Αμμοχώστου». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φάνος Επιφανίου διετέλεσε πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ).
 
Για περισσότερες πληροφορίες, στο www.epiphaniou.com
 
*Υ.Γ: Το άρθρο έγινε μετά από συνέντευξη που πήρε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου από την εταιρεία PHANOS N. EPIPHANIOU PUBLIC LTD.

Galleries

Γνωρίστε τα μέλη μας

Thursday, 11 April 2024

Gantoni General Enterprises LTD

Thursday, 21 March 2024

Amarande Hotel

Thursday, 29 February 2024

Ecliptic Defence and Space

Tuesday, 20 February 2024

CARAMONDANI BROS PUBLIC CO LTD

Thursday, 8 February 2024

DUO-BOND GENERAL AUTOGLASS LTD

Tuesday, 23 January 2024

PGE&Co

Thursday, 11 January 2024

CHR. KONTOS ENTERPRISES LTD

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

HEADQUARTERS

Gladstonos 26A
Famagusta

PARALIMNI OFFICE

152, Georgiou Gourounia Ave
1st Floor, Office 3, 5281 Paralimni 

Tel.: +357 23829264 | Fax: +357 23829267 | Email: info@famagustachamber.org.cy

LIMASSOL OFFICE

Saint Andrew 339 2nd Floor
Office201
PO BOX 53124
3300 , Limassol

Tel.: +35725370165 | Fax: +35725370291 | Email: info@famagustachamber.org.cy

PIREAS OFFICE

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),

Tel.: | Fax: | Email: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting